ruši predrasude

Ona je jedina kraljica koju ćete vidjeti u kožnim tajicama

30.09.2019 u 12:24

Bionic
Reading

Bilo da je riječ o odabiru cjenovno pristupačnih komada ili odabiru manje formalnih silueta, dame poput španjolske kraljice Letizije dokazuju da kraljevska moda može biti itekako opuštena i zabavna

U društvu supruga kralja Felipea VI., njezino veličanstvo krajem prošloga tjedna posjetila je Arganda del Rey, Madridsku općinu koja je 26. kolovoza pretrpjela najveću štetu od poplave koja se ponovno dogodila tri tjedna kasnije.

U društvu predstavnika općine, španjolska kraljica Letizia ponovno je dokazala kako nije imuna na nošenje već viđenih komada zablistavši u dugom, bijelom prsluku s karakteristikama sakoa, uz model crnih kožnih tajica.

  • +5
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia / Jose Cuesta

U spomenutom prsluku, koji je djelo španjolskog high street brenda Massimo Dutti, kraljica Letizia prvi je put ugledana u svibnju 2017. godine, a model uskih kožnih tajica s kojim ga je ovoga puta uparila djelo je španjolskog brenda Uterqüe.

Modni brendovi Massimo Dutti i Uterqüe stižu iz iste modne obitelji brendova okupljenih pod okriljem španjolske kompanije Inditex u čijem se vlasništvu, između ostalih, nalaze brendovi poput popularne Zare i Manga.

Tijekom obavljanja kraljevskih dužnosti, viđeno izdanje španjolska kraljica začinila je dvama modelima obuće – crnim cipelama mule s PVC detaljem, za koje je zaslužan brend Steve Madden, te kožnim modelom loaferica koje, poput tajica, potpisuje španjolski brend Uterqüe.

Nije nikakva tajna da je kraljevska moda s godinama postala znatno opuštenija, a osim Kate Middleton i Meghan Markle, koje navedeno potvrđuju gotovo svakim javnim pojavljivanjem, najjsjajniji primjer tomu je španjolska kraljica Letizia koja se ne libi prošetati u odjevnim komadima od kože.