OSTANITE DOMA

Ohrabrujuća poruka znanstvenika Gordana Lauca: Idemo, ne radeći za neprijatelja, pobijediti taj nesretni virus!

23.03.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Naš ugledni znanstvenik, molekularni biolog Gordan Lauc, nedavno je upozorio na važnost održavanja vlažnosti u našim domovima, a sad je poslao još jednu važnu poruku kako možemo pobijediti nevidljivog neprijatelja

Koronavirus koji je paralizirao svijet brzo se širi i Hrvatskom, a naš ugledni molekularni biolog ponovno je ponovio važnost pridržavanja pravila izbjegavanja kontakta s drugim ljudima, odnosno samoizolacije.

'Dva genijalca i prigodna pjesmica za početak novog tjedna koji bi trebao biti prekretnica u ovom globalnom ratu, tj. barem u Hrvatskoj i onim zemljama koje su uvele stroge karantene. Kinezi su uspjeli u tome, a sad konačno i Italija pokazuje dosta jasan trend usporavanja. Mi ćemo nažalost još desetak dana imati porast zaraženih i teško bolesnih, no to su ljudi koji su se zarazili još prije 2-3 tjedna, a sada tek manifestiraju simptome. No sada, kada se više ne krećemo, virus se ne može širiti i naći nove nepripremljene žrtve. A u svima onima koji su zaraženi počinje aktivacija našeg imunološkog sustava koji će naučiti prepoznati virus i uništiti ga. To traje dva do tri tjedna i zato nažalost svi moramo biti u karanteni. No to nije baš tako strašno ako na to gledamo kao na aktivni angažman svakoga od nas u ratu koji je na globalnoj razini već odnio 15.000 žrtava, a bez našeg angažmana za tjedan dana to bi bilo 150.000, tjedan dana kasnije 1.500.000... Dakle samo hrabro na svoje kauče, daljinski upravljač ili laptop u ruke i idemo ne radeći za neprijatelja pobijediti taj nesretni virus. Da vama i nama malo skratimo vrijeme, zamolio sam sam sve članove svog tima da počnu pisati zanimljive edukativne članke koje ćemo objavljivati na stranici pa ponekad navratite i pogledajte što ima novoga. I ne zaboravite ovlaživati zrak u sobi. Vani je hladno i kada taj zrak ugrijete, postat će jako, jako suh...', poručio je Lauc na svojoj stranici na Facebooku.

Gordan Lauc - ovlaživanje doma Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube