JESENSKI OBROK

Oduševit će vas ovo fino i zdravo varivo od slanutka i bundeve

02.11.2023 u 13:24

Bionic
Reading

Ponekad je sve što nam treba omiljeni obrok koji će nas razveseliti, a dakako - dodatni plus je ako se radi o vrlo hranjivom i zdravom jelu

Sezona je bundeva, a ova nutritivno bogata namirnica može se pripremiti na brojne načine, od ukusnih juha i variva pa do kolača...

Za ovo divno jesensko jelo oko kojeg se nećete namučiti potrebni su vam slanutak i bundeva, a ona će jelu dati finu slatkoću i miris.

Ako varivu želite dati malo ljutine, začinite ga harisom, pastom od ljutih čili papričica koja se koristi na sjeveru Afrike, u zemljama Magreba.

Sastojci:

400 g slanutka

250 g bundeve

luk

češanj češnjaka

200 ml pasirane rajčice iz konzerve

grančica komorača

žličica mljevenog kima

400 ml juhe od povrća

6 žlica maslinovog ulja

sol, papar

masline

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Bundevi očistite koru i sjemenke, nasjeckajte je i stavite u posudu za pečenje, u koju ste prethodno stavili dvije žlice ulja, sol i papar, te pecite 25 minuta.

Nasjeckajte luk te ga pirjajte pet minuta u loncu na preostalom ulju. Češnjak ogulite i nasjeckajte.

Zatim dodajte češnjak, kumin, sol i papar te pržite dvije minute. Dodajte harisu (po želji), juhu, ocijeđeni slanutak, rajčicu i grančicu komorača, zakuhajte i kuhajte pet minuta na srednjoj vatri.

Bundevu zgnječite vilicom, po potrebi dodajte u lonac s malo vode, kuhajte još pet minuta i poslužite s maslinama.

I dobar tek!

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'