RESORT SOLARIS

Održani 41. susreti naturista

03.06.2013 u 12:06

Bionic
Reading

Već dugi niz godina alpske zemlje i one koje dodiruju Jadransko more organiziraju okupljanja naturista koji zajedno provode nekoliko opuštajućih dana ispunjenih raznim aktivnostima. Sudionici iz Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Hrvatske, Francuske i pokrajine Bavarske, a posljednjih godina i iz Španjolske, aktivno pridonose uspješnosti događaja

Tako su i ove godine od 29. svibnja do 2. lipnja u Naturističkom resortu Solaris na poluotoku Lanterna blizu Poreča održani  41. po redu susreti ALPE ADRIA TREFFEN u organizaciji INF-a (International Naturist Federation), tj. Međunarodne naturističke federacije. Oko 150 sudionika iz čak 11 zemalja u petodnevnom druženju uživali su u sportskim natjecanjima kao što su boccia, odbojka, stolni tenis ili potezanje konopa dok će djeca također imati svoja takmičenja u trčanju. U Solarisu je boravila i predsjednica Međunarodne naturističke federacije gospođa Sieglinde Ivo, a pored nje u Solarisu je bilo još pet predsjednika nacionalnih naturističkih federacija.

Posebnost ovogodišnjih susreta je i to da na susretima sudjeluje čak i Egipatsko naturističko udruženje. U godini u kojoj INF slavi 60 godina postojanja kojeg će europski naturisti proslaviti u Francuskoj, druženje u Solarisu, prema riječima organizatora je kao susret obitelji i starih prijatelja gdje se svi okupljaju jednom godišnje.


Pored sportskih sadržaja u kampu se organiziraju i drugi zabavni sadržaji od zajedničke gala večere do posebnih animacijskih programa.

Zbog višegodišnje dobre organizacije susreta Alpe Adria, INF je odlučio Naturističkom centru Solaris ponuditi i organizaciju najvećeg susreta mladih naturista u 2014. Tako je za vrijeme sjednice Međunarodne naturističke federacije u Norwichu ove godine odlučeno da će od sljedeće turističke sezone u Solarisu početi redoviti susreti mladih naturista Europe. Organizatori 3. Susreta naturističke mladeži su INF/FNI – Međunarodna naturistička federacija, DSJ - Deutsche Jugend, ENI - Europska naturistička mladež, DFK – Njemačka naturistička federacija te te FKK Jugend e.V. Njemačka. Susret mladih naturista u trajanju od dva tjedna održat će se sredinom turističke sezone na posebno pripremljenom prostoru. Pripreme su već započele te se očekuje dobar odaziv naturističke mladeži na ovaj susret.

Naturističko naselje Solaris smjestilo se usred bujnog zelenila poluotoka Lanterna, nedaleko od Poreča. S više od dva kilometra prekrasnih plaža, vanjskim bazenom, nezaboravnim zalascima sunca, raznovrsnim organiziranim sportskim i zabavnim aktivnostima te visokokvalitetnom uslugom, ovo je uistinu jedinstveno naturističko naselje. U ponudi je velik izbor usluga i sadržaja koji uključuju raznovrstan zabavni i sportski program, od tenisa i odbojke na pijesku do jutarnje tjelovježbe i ronjenja. Naturistički resort Solaris osim vrhunskog kampa ima i 144 apartmana te 'hotelski smještaj' s uslugom polupansiona uz bogati buffet stol s uključenim pićem.

Naturisti mogu birati žele li biti smješteni na ekskluzivnim i prostranim parcelama u hladu njegovane hrastove šume ili u apartmanima i sobama.
Naturističko naselje Solaris, smješteno u jedinstvenom okruženju zelenog poluotoka Lanterna, pruža savršen odmor za parove i obitelji koje vole odmor u prirodi.