ODLIČNA ZA ODRŽAVANJE

Odlučite li se za ovu tehniku bojenja, vaša kosa će izgledati kao da ste na nju potrošili brdo novca

10.09.2019 u 11:47

Bionic
Reading

Ako poznajete žene koje imaju 'prirodno' lijepu kosu, a lijene su redovito je održavati kod frizera, razmislite ponovno što su napravile s njom da bi ona izgledala tako. To je uistinu moguće, ali pitanje je kako? Odgovor na to pitanje je - uz pomoć balayagea

Ova tehnika bojenja kose koja podrazumijeva posvjetljivanje kose već je neko vrijeme favorit žena diljem svijeta i nikako da iščezne, jer frizeri neprestano eksperimentiraju s novim kombinacijama boja i tehnikama nanošenja.

Za razliku od ostalih tehnika bojenja koje korijen nerijetko ostavljaju pretamnim, balayage se ponaša vrlo neprimjetno i prirodno na kosi, a s vremenom boje postižu još bolju harmoniju, zbog čega je ova boja jednostavna za održavanje, a samim time i planetarno popularna.

Balayage je tehnika, a ne vrsta frizure, kako mnogi pogrešno misle. Ideja je stvoriti svjetlost i sjenu na kosi nanošenjem boje kistom i špatulicom. Rezultat je vizualno vrlo prirodna, posvijetljena boja kose koju je jednostavno održavati, a odlična vijest je i to što je balayage izvediv na svim bojama kose.

Razlog zbog kojeg balayage izgleda toliko prirodno je taj što se ovom tehnikom nastoji sakriti početak boje na pramenu koji se boji pa je, ukoliko je balayage pravilno izveden, nemoguće vidjeti prijelaze. Svaki zahvaćeni pramen kose savršeno se stapa s ostatkom kose, bivajući sve svjetliji pri vrhovima.

Iako od posjeta do posjeta frizerskom salonu mogu proći mjeseci, a da frizura i dalje izgleda odlično, nastojte staviti preljev za sjaj kose svakih četiri do šest tjedana zbog kojeg će kosa izgledati zdravo i blistavo, a kosu redovito njegujte šamponima i regeneratorima za obojenu kosu (bez sulfata) te u ljetnim mjesecima preparatima koji čuvaju boju od sunca, klora i slane vode.

Ono što je važno napomenuti je to da je balayage tehnika koju ne možete izvesti samostalno kod kuće, već isključivo u frizerskom salonu, kako biste bili sigurni da ćete dobiti frizuru s naslovnice časopisa. Za ovom metodom bojenja kose lude su brojne slavne zvijezde poput Jessice Albe, Gigi Hadid, Jessice Biel, Nicole Richie, Olivije Munn, Jasmine Tookes, Cindy Crawford, Brie Larson, Emme Watson, Elizabeth Olsen, Sarah Jessice Parker i Rihanne.