JOŠ IMATE VREMENA

Odličan način da tijelo bez muke dovedete u red

17.02.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Proljeće se bliži i uskoro ćemo na dulje vrijeme skinuti tešku odjeću te pokazati vitku liniju. Spremate li se malo doraditi svoje tijelo i pobrinuti za zdravlje, trčanje je idealan odabir

Ukoliko ste početnik, pripremite se na spore rezultate jer i tu treba vremena i prakse, a ovi bi vam savjeti mogli pomoći. Kontrola bilo kakvih aktivnosti započinje u glavi, pa se pobrinite da budete opušteni.

Dobra obuća za trčanje košta malo više, ali tu ne štedite! Dobre tenisice čuvaju zdravlje, a dugoročno štede novac.

Stručnjaci savjetuju da prije prvog trčanja pronađete livadu i po njoj trčite bosi. Naime, činjenica je da većina ljudi instinktivno trči ispravno bez obuće, sistemom 'prsti-peta', a ne obrnuto i neispravno, prvo se dočekujući na petu, što jako opterećuje sustav za kretanje.

Pridržavajući se pravila '1 minuta trčanja', potom '1 minuta brzog hodanja', pa ponovno '1 minuta trčanja' te '1 minuta brzog hodanja' i tako redom, svatko može, već tijekom prvih dana, dakle na samom početku 'nabijanja' kondicije izdržati 5 do 10 minuta treninga

Dišite kroz nos. Osjetite li da vam nedostaje zraka već nakon pretrčanih deset metara, shvatite to kao pouzdani znak da vaše disanje nije pravilno i pritom se ne uzrujavajte jer je to normalno za početnika.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordinacija.hr.