DOMINIRAT ĆE STAJLINZIMA

Od tenisica do čizama na koje smo zaboravili: Modni trendovi koji će obilježiti jesen

11.08.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Prateći zbivanja na Instagramu i TikToku, modna tražilica Stylight stigla je do liste od šest viralnih modnih artikala koji će obilježiti jesenske mjesece pred nama

Ne samo da se modni artikli na novoj listi Stylighta posljednjih dana izrazito često pojavljuju na društvenim mrežama, već su za njima zabilježili povećanje potražnje na vlastitoj stranici.

Od bajkerskih čizama do remenja kakvog smo obožavali nositi početkom milenija ovi modni trendovi dominirat će jesenskom sezonom, ako je suditi po prikupljenim podacima Stylight tima.

Srebrne hlače 

Trend koji se obično veže za blagdansku party sezonu kreće s vladavinom u prvim danima jeseni. Srebrne hlače vraćaju se na velika vrata, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govori podatak da su google pretraživanja za njima skočila za 31 posto u odnosu na prošlu godineu, dok je na Stylightu  potražnja za ovim savršenim hlačama za noćni izlazak porasla za 300 posto. 

Bluze od čipke

Heklani komadi i ove su godine obilježili ljetne mjesece a u jesenskim, po svemu sudeći, zamijenit će ih čipkasti, točnije bluze s ovim zavodljvim detaljem. Dio njihove privlačnosti leži i u tome što je savršen komad za slojevito odijevanje i prelazak iz ljetne u jesensku garderobu sa stilom. Na Stylightu je zabilježen porast potražnje za čipkastim bluzama za 35 posto u usporedbi s prošlom godinom.

‘Mexico 66’ tenisice brenda Onitsuka Tiger

Adidasove sambice dobile su ljutu konkurenciju u još jednom legendarnom modelu. Tenisice ‘Mexico 66’ brenda Onitsuka Tiger, a osobito njihova žuta verzija, postale su nezaobilazan model na stopalima poznatih trendseterica - od Belle Hadid, do Hailey Bieber i Kaie Gerber. Samim time, jasno je da će ove tenisice, kakve je u filmu ‘Kill Bill’ popularizirala Uma Thurman, postati ključnim modelom jesenske sezone. Navedeno potkrepljuju i podaci iz Googlea prema kojima su pretraživanja za tenisice ‘Mexico 66’ porasla za 83 posto tijekom godine, a na stranicama Stylighta za 41 posto.

Bajkerske čizme

Iako je trend kaubojskih čizama još uvijek dovoljno jak, bajkerske verzije, na koje smo posljednjih sezona zaboravili, privlače pozornost fashionistica poput virusa. Od Tjedna mode u Parizu i revije brenda Miu Miu za novu sezonu jesen/zima, bajkerskim čizmama ne prestaje rasti popularnost. Brendovi kao što su Steve Madden i Acne Studios već su ponudili vlastite verzije, a najpopularnijim pokazale su se bajkerske čizme do sredine lista ili do koljena i karakterizirane su četvrtastim potplatom i detaljima velikih kopči sa strane. Na Googleu pretraživanja biciklističkih čizama s potpisom brenda Miu Miu u prošloj godini porasla su za 71 posto.

Debeli remen smeđe boje

Još jedan trend koji je obilježio nulte godine, a mogao bi i novu jesensku sezonu, odnosi se na dodatak debelog remena smeđe boje. Ovaj otpisani dodatak već su prigrlile brojne modne influencerice, noseći ih sa suknjama niskog struka ili trapericama. Neki od popularnijih smeđih modela remena oni su zapadnjačkog stila, s metalnim nitnama, zakovicama i srebrnim detaljima. Google pretraživanja velikih, smeđih pojaseva porasla su za 51 posto, dok su na Stylightu skočila za 86 posto.

Srebrni nakit

Dominaciju zlatnog nakita u jesenskim mjesecima uzurpirat će srebrni. Nakit od kroma i srebra mogao bi postati veliki trend jeseni, o čemu dovoljno svjedoče podaci Stylighta prema kojima je potražnja za nakitom srebrna sjaja porasla za 193 posto.