ČUVAJTE ZDRAVLJE

Od sada ćete češće prati bočicu za vodu

25.08.2015 u 09:56

Bionic
Reading

Svi rado koristimo bočice za vodu jer su ekonomične. No oprez, stručnjaci upozoravaju da je vrlo bitno temeljito oprati bočicu kako bi bila besprijekorno čista jer bakterije obožavaju vlažan okoliš!

Bočicu za vodu nije dovoljno isprati pod slavinom, već je morate dobro oprati svake noći ili barem svakih nekoliko dana.

Evo nekoliko načina na koje se možete osloboditi bakterija i prljavštine:

Operite bocu u suđerici: Provjerite može li se vaša bočica oprati u suđerici, a ukoliko može, bez puno razmišljanja je ubacite na temeljito pranje. Tako ćete biti sigurni da ste je dobro oprali.

393577,393145,393340,393217Ručno pranje: Ispraznite bočicu, dodajte u nju nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa i malo tople vode, zatvorite je i tresite minutu. Za još temeljitije pranje izribajte je četkom za pranje boca kako biste dosegnuli do najdubljih kutova. Nemojte zaboraviti dobro oprati i zatvarač. Ostavite je da se osuši preko noći. Bočicu možete oprati i mješavinom octa i vode – to je prirodni recept za uništavanje bakterija i virusa. Nakon što operete bocu napunite je petinom octa (ostatak neka bude voda) i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro je dobro isperite. Ukoliko želite biti još sigurniji da ste ubili bakterije i viruse, u bočicu ubacite žlicu izbjeljivača za staklene boce na litru vode. Ostavite da stoji dvije minute i zatim izlijte otopinu te ostavite da se osuši.

Tablete za čišćenje boca:
U bočicu ubacite tabletu za čišćenje boca ili iskoristite šumeće tablete za čišćenje proteza, kao što je Efferdent. Dovoljno je ispuniti bocu vodom, staviti tabletu i neka djeluje od 15 do 30 minuta (ovisno o proizvođaču). Zatim je isperite i uživajte u čistoj boci.