TOČNO U 15 I 23

Od dijete se odustaje u popodnevnim satima

30.03.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Koliko ste puta odustali od provođenja dijete? Možete li se sjetiti u koje doba ste posustali? Ako je vjerovati najnovijim otkrićima, najvjerojatnije poslijepodne

Znanstvenici su otkrili da najveći broj ljudi odustaje od dijete u popodnevnim satima. Točnije, konačno ne dijeti događa se u najvećem postotku slučajeva u 15 sati i 23 minute. Zašto baš tada? Stručnjaci kažu da u to doba organizam ima najveću potrebu za hranom.

Takve teze potvrdilo je i najnovije istraživanje. Naime, 62 ispitanika izjavilo je da je odustalo od dijete upravo u to doba. Na pitanje zašto su prekinuli dijetu, većina ih je kao razloge navela stres, nezanimljivost posla, dosadu i dostupnost hrane na poslu.

Istraživanje je, među ostalima, predvodila američka nutricionistica Linda O'Byrne. Kaže da je ovo prvi puta da su znanstvenici uspjeli doći do točnog vremena odustajanja od dijete: 'Dakle, otkrili smo da je vrijeme lomljenja ono u 15 sati i 23 minute.' Budući da sada i to znate, ojačajte volju, i to posebno u popodnevnim satima.