GOTOVO U TREN OKA

Obožavat ćete ove slatke zalogaje, a sve što vam treba za njih imate kod kuće

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 09.11.2019 10:05
  • Objavljeno 09.11.2019 u 10:05
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad ne znate što biste slatko pripremili, pogotovo ako je to u zadnji tren, razveselite ukućane ili nenajavljene goste - churrosima. Ovi hrskavi i slatki zalogaji sreće uz topli, gusti umak od čokolade razvedrit će ove sumorne i kišne jesenske dane i večeri

Izvorno španjolska i portugalska poslastica, churrosi su jednostavna slastica koja se radi od kuhanog tijesta, od istog onog od kojeg se rade profiteroli ili u nas nekad popularne princes krafne.

Potrebni sastojci

  • 140 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera
  • 60 g maslaca
  • burbon vanilija
  • ulje za prženje

Za posipanje

  • 3 žlice šećera
  • pola žličice cimeta

Izmiješajte šećer i cimet i u to uvaljajte pržene churrose.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: juan moyano / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema

U lonac ulijte vodu, potom dodajte šećer, sol, vaniliju i maslac te pustite da uzavre. U smjesu zatim dodajte brašno i miješajte oko dvije minute na vatri kako bi se brašno skuhalo.

Maknite tijesto s vatre i ostavite da se ohladi 5-10 minuta te za to vrijeme zagrijte ulje u posudi srednje veličine (na srednje jakoj vatri). Vodite računa da ulja treba biti dovoljno kako bi se churrosi jednakomjerno ispržili.

U ohlađeno tijesto ubacite jaje i te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete povezanu smjesu.

Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu te ga špricom sa zvjezdastim vrhom, kako biste dobili prugice na churrosima, pažljivo istisnite u zagrijano ulje. Neka vam pri ruci bude nož kako biste lakši odrezali tijesto.

Neka se prže oko 2-3 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvadite ih i stavite na papir kako bi se upio višak masnoće te ih odmah nakon toga još vruće uvaljajte u smjesu šećera i cimeta.

Poslužite ih uz topli ganache.

Čokoladni preljev ganache

  • 100 g tamne čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Slatko vrhnje zagrijte, zatim dodajte čokoladu te miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu u koju možete umakati churrose.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju
21

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!