NOVO OTKRIĆE

Obilan doručak otvara apetit

17.01.2011 u 11:15

Bionic
Reading

Opće poznatu mantru da je doručak najvažniji obrok koji će vam pomoći da smanjite apetit i manje jedete tijekom dana, pobilo je najnovije istraživanje. Prema najnovijim saznanjima kaloričan doručak naprotiv pomoći će vam da nabacite još koji kilogram. Ljudi koji obilno doručkuju imaju tendenciju isto tako jesti za ručak i večeru

Njemačko istraživanje, naime, upozorava da, ukoliko želite smršavjeti, morate od samog jutra paziti na prehranu.
Oni, pak, koji ne mogu odoljeti ranojutarnjim jajima i slanini, moraju biti oprezni tijekom dana i brojati kalorije da brojka na vagi ne bi narasla.

Volker Schusdziarra sa Sveučilišta u Münchenu zamolio je 400 muškaraca i žena da jedu normalno kao i inače, ali da svaki dan zapišu što su jeli. Nakon deset dana, on je usporedio koliko su kalorija unosili sa svakim obrokom. Suprotno prijašnjim istraživanjima koja su tvrdila da ćete tijekom dana jesti manje ukoliko pojedete obilan doručak, ovo istraživanje pokazalo je kako obilan doručak uglavnom znači da će i ručak i večera biti bogati. 

Čini se da kaloričan doručak otvara apetit i tijekom dana, što svakako nije dobro za one koji žele smršavjeti. Umjesto kruha, maslaca, jaja i slanine, za doručak stoga radije pojedite žitarice ili voće.