ŠTEDITE VRIJEME I NOVAC

Obična riža spasit će vas u ovim situacijama

04.10.2015 u 11:39

Bionic
Reading

Sigurno već znate trikove kako iskoristiti sol u kućanstvu, poput onog da je nekoliko zrna dobro staviti u soljenku jer će sakupiti višak vlage. Riža može biti spas u zadnji čas u još nekoliko primjera te tako uštedjeti vrijeme i novac

Mlinac za kavu

Najveći ljubitelji kofeina znaju da će najbolju kavu skuhati ako imaju svježe mljevena zrna, a za to je potreban mlinac. Najlakše ćete ga očistiti tako da stavite nekuhanu rižu i dobro sameljete pa izbacite. Riža će upiti sva ulja koja se od mljevena kave nakupljaju unutar mlinca.

Ublažite bol

Umjesto termofora može vam pomoći čarapa s rižom. Stavite rižu u čarapu i zagrijte na laganoj temperaturi pa stavite na bolno mjesto.

Srebrni pribor za jelo i srebrnina

Imate li manje srebrne predmete ili pribor za jelo od srebra koji ne koristite često, možete ih očuvati tako da ih stavite u posudu s rižom. To će spriječiti nastajanje vlage, koju će riža upiti, a srebrnina će biti besprijekorna kada vam zatreba idući put.

Spasite mokri mobitel

Ako ste imali tu nesreću da vam je mobitel pao u vodu ili se smočio na neki drugi način, stavite ga u posudu sa sirovom rižom preko noći. Svakako ga prethodno otvorite i izvadite bateriju. Kao što je već napomenuto, riža odlično sakuplja vlagu pa će pomoći i da se mobitel prije osuši.



Očuvajte alat

Željezni alat također ćete očuvati od hrđanja ako u kutiju u kojoj ga čuvate ubacite malo suhe riže koja će upiti višak vlage.

Očistite staklene vaze ili boce s uskim grlom

Često ih je teško očistiti jer spužve ili krpe za čišćenje ne pomažu. Probajte uz pomoć suhe riže s malo vode i deterdženta. Ubacite u staklenu posudu pa neko vrijeme vrtite da se riža kreće po unutrašnjosti.