SAMOZATAJNI VIZIONAR

O životu, ukusu i stilu: 11 nadahnjujućih citata Giorgia Armanija – kralja talijanske elegancije

27.09.2020 u 08:50

Bionic
Reading

Više od 40 godina, Girogio Armani predstavlja jednu od najprepoznatljivijih figura u modnoj industriji, pretvorivši svoj profinjeni pristup modnom stilu u carstvo. Izrazito milanska estetika gospodina Armanija, izgrađena na principima besprijekornog krojenja i odmjerenog glamura, omogućila mu je zvjezdani modni status diljem svijeta. Njegovo ime danas krasi nekretnine, restorane i hotele, kao i modu i brojne dodatke

Armani je također zaslužan za oblikovanje crvenog tepiha kakvog danas poznajemo, nakon što je izbio na holivudsku scenu 1980. godine dizajniranjem odijela Richarda Gerea za film 'Američki žigolo'. Dizajner je nastavio graditi trajne veze s nekima od najslavnijih svjetskih zvijezda. Sjećate se prevelikog odijela kojeg je Julia Roberts nosila pri uručenju kipića Zlatnog globusa za ulogu u filmu 'Čelične magnolije'? Stvorio ga je kralj talijanske elegancije, Giorgio Armani.

Jodie Foster također je odabrala njegovo odijelo 1992. godine za osvajanje oskarovskog zlatnog kipića. U stvari, Foster je od tada nosila Armanijeve kreacije na gotovo svakoj dodjeli američke filmske akademije.

Poput brojnih kolega iz modne industrije, ovoga tjedna Armani je u sklopu milanskog Tjedna mode predstavio novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2021. godine, a mi vam donosimo njegovih 11 nadahnjujućih citata o životu, ukusu i stilu.

O strukturi...

'Bojim se kaosa i neposlušnosti ... Struktura mi omogućuje slobodno i produktivno kretanje jer sve mogu nadgledati'.

O filmu...

'Kino je oblik čarolije kojem je teško odoljeti. Često sam se pitao kakav bi bio moj život bez filmova. Sigurno ne bih postao čovjek i dizajner kakav sam danas'.

O vlastitom dizajnerskom nasljeđu...

'Muškarce i žene oslobodio sam brojnih stezanja pretvarajući se u njihovog epohalnog, dizajnerskog pratitelja'.

O viziji...

'Sve što radim proizlazi iz velike strasti u kombinaciji s gotovo manijakalnom pažnjom koju posvećujem detaljima. Moja vizija stila je kristalno jasna i savršeno oblikovana i odražava se u svemu što nosi moje ime'.

O važnosti...

'Relevantnost je kvaliteta koju vam daju drugi. Ne možete se sam okruniti titulom relevantne osobe'.

O autentičnosti...

'Ono što mi se zaista ne sviđa jest činjenica da se danas moda uglavnom bavi zabavom i komunikacijom, ponekad na štetu proizvoda. Ne zaboravimo da smo ovdje kako bismo ljude obukli u nešto autentično, korisno, lijepo'.

O motivaciji...

'Slava nije ono što me gurnulo na ovaj put. Nije to bio ni novac kojim ne možete kupiti eleganciju. Stvaranje stvari - to je ono što me oduvijek motiviralo'.

O modi za stvarni svijet...

'Dizajniram za stvarne ljude. Stalno mislim na naše kupce. Nema vrline u stvaranju odjeće ili dodataka koji nisu praktični'.

O identitetu...

'Ono što je ostalo isto jest moja želja da se izrazim. Jer u ovom svijetu koji se brzo mijenja, na vas se može utjecati, povući u jednom ili drugom smjeru i pritom možete izgubiti vlastiti identitet'.

O disciplini...

'Osamdeset posto onoga što radim je disciplina. Ostalo je kreativnost. '

O održivosti...

'Moje su vrijednosti uvijek bile na neki način održive - nikada nisam radio stvari koje bi se bacale nakon jedne sezone'.

O pomicanju granica...

'Jedino ograničenje je dobar ukus'.