ŽELE IMPRESIONIRATI

O čemu muškarci najčešće lažu?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.12.2010 11:30
  • Objavljeno 24.12.2010 u 11:30
društvo, izlazak

društvo, izlazak

Izvor: Corbis / Autor: Serge Kozak/Corbis

Muškarcima na prvom izlasku iskrenost nije na prvom mjestu što je dokazalo i nedavno britanskoj istraživanje koje je otkrilo da čak trećina muškaraca tom prilikom pribjegava lažima

Istraživanje MyCelebrityFashiona bavilo se odnosom muškaraca prema vezama, a jedno od pitanja bilo je i Jeste li ikada lagali na prvom izlasku?' na koje je 32 posto muškaraca odgovorilo potvrdno. Ti muškarci su zatim, birajući iz ponuđenih odgovora, trebali točno reći o čemu su lagali.

1. O poslu kojim se bave slagalo je 47 posto muškaraca. Polovica ih je priznala su pretjerali s opisom važnosti svoje trenutačne pozicije na radnom mjestu, a četvrtina ih je ženama slagala profesiju kojom se bave.

2. O prijašnjim vezama lagalo ih je 38 posto. Oko 41 posto muškaraca koji su na prvom izlasku lagali o prijašnjim vezama priznalo je da su smanjili broj dotadašnjih veza, a 19 posto priznalo je da su malo 'podebljali' brojke. Oko šest posto je slagalo da su samci iako su bili u vezi.

3. O hobijima i interesima lagalo je 25 posto muškaraca. Većina njih koji su slagali o hobijima priznalo je da su glumili kako ih zanimaju iste stvari kao i osobu s kojom su izašli.

4.  O automobilu je slagalo 19 posto muškaraca. Iz ove skupine lažova 78 posto ih je ženi s kojom su izašli slagalo da ima bolji automobil, a tri posto ih je slagalo da ima vozačku dozvolu.

5. O životnim uvjetima lagalo je 12 posto muškaraca. Oko polovice ih je lagalo da imaju vlastitu kuću ili stan, a 12 posto da žive sami iako su živjeli s roditeljima.

Laži na prvom izlasku ne iznenađuju, jer muškarci to rade uglavnom da bi impresionirali ženu s kojom su izašli. Male nevine laži zapravo pomažu razbijanju leda i uspostavljanju bolje komunikacije, no laži o velikim stvarima, poslu kojim se bavite, prijašnjim vezama, posjedovanju stana su velike i bolje ih je izbjegavati. Prvi dojam postavlja temelje eventualne buduće veze, a kad druga strana otkrije da ste lagali, pozdravite se s povjerenjem, a možda i vezom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi