HIT KOMAD

Novi modni poriv: Ovaj će trend preplaviti ulice (jednom kada izađemo iz karantene)

16.04.2020 u 15:03

Bionic
Reading

Chic komad koji smo voljeli u 90-ima upravo iznova proživljava svojih pet minuta slave. Minijaturni kardigani od tankog pletiva nova su modna poslastica zbog koje modnim ovisnicama ovih dana ne prestaju rasti zazubice

Ako trebamo izdvojiti desetljeće koje je najviše utjecalo na modu u proteklih 12 mjeseci onda su to 90-e. Svi oni koji su odrasli u 90-ih uz 'Pokemone' i 'Sabrinu, malu vješticu' vjerojatno su zbunjeni kada shvate da retro modom danas zovemo trendove koje su oni nosili u djetinjstvu, a danas još uvijek nisu kročili u tridesete.

Djeluje čudno, no činjenica je da se moda brzo mijenja. Nešto što danas ne možemo zamisliti da nosimo, već iduće sezone može biti najtraženiji trend na modnoj sceni. Upravo se to trenutno događa s crop topićima, kariranim kompletima sakoa i suknji, slip haljinama, ali i s tankim pletenim kardiganima koji privlače ogromnu pažnju trendseterica.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Is it summer already ?

Objavu dijeli Adenorah ♏️ (@annelauremais)

Kada pričamo o kardiganima u glavi smo navikli vizualizirati predimenzionirane modele koji skrivaju figuru, no ove sezone naglaska je na elegantnim, minijaturnim modelima od tankog pletiva koji više nalikuju vestama na kopčanje. Kardigani su dobili na popularnosti u zimu 2019., a modni stručnjaci predviđaju im još veću popularnost u danima koji slijede.

Dok su mnogi mislili kako će se trend zadržati na modnoj sceni tek jednu zimu, njihova elegantnija verzija preživjet će još jednu sezonu i postati 'must have' u proljetnim mjesecima.

Iako je većina svijeta osuđena na izolaciju, to ne znači da modne blogerice i instagramuše ignoriraju aktualne trendove. Svoje su trendi kardigane uklopile u stajlinge i pohvalile se njima na svojim Instagram profilima, poslavši time poruku da će izlazak iz izolacije dočekati spremne za gradsku špicu.

Gdje kupiti?