VIŠE OD BREXITA

Novi izgled Tobleronea dignuo Britaniju na noge

08.11.2016 u 19:18

Bionic
Reading

Više od Brexita, Britance je pogodio potez proizvođača čokolade Toblerone koji je odlučio uštedjeti na troškovima stanjivanjem kultnih trokutastih prutića

Proizvođač ove poznate čokolade, američki Mondelez International odlučio se na potez promjene dizajna kako bi smanjio težinu dosadašnjih standardnih pakiranja od 400 i 170 grama.

Ovaj potez pojedini potrošači dočekali su na nož su kao pogrešnu odluku opisujući očite razmake između čokoladnih trokutića glupim.

Kako ističe Mondelez, ova promjena dizajna samo je rezultat težnji smanjenja troškova sastojaka. U službenom priopćenju objavljenom na Facebooku Tobleronea kompanija priznaje kako je morala donijeti odluku koja se odnosila na promjenu dizajna ili podizanje cijene proizvoda.

Odlučivši se na promjenu veličine trokutastih prutića, standardno pakiranje Tobleronea od 400 grama sada je smanjeno na 360, a donedavno pakiranje od 170 smanjilo na 150 grama, iako je veličina pakiranja ostala ista.

'Odlučili smo se na promjenu oblika proizvoda kako bi cjenovno i dalje bio pristupačan našim klijentima', navodi se u priopćenju.



Veliki čokoladni jaz

Odluka kompanije Mondelez International ubrzo je stigla do krajnjih korisnika proizvoda - službenu stranicu Tobleronea na Facebooku obasuli su negativnim komentarima.

'Nemamo ništa protiv smanjivanja težine čokolade, no čemu toliki međuprostor između trokutastih prutića? Po mom mišljenju, Toblerone sada izgleda prilično glupo. Zašto niste mogli napraviti čokoladu umanjenu za jedan prutić pritom zadržavši originalni dizajn?' samo je jedan u moru komentara s negativnom konotacijom pristiglih na Facebook Tobleronea.

Have you seen the new Toblerone?! ?? This is not ok. @tobleroneglobal #toblerone

Fotografiju objavljuje Britt ?? She Who Bakes (@shewhobakes.1)

Iako su brojni osudili promjenu oblika ove kultne čokolade, mnogi su stali  na stranu kompanije Mondelez International pohvalivši njezinu iskrenost prema potrošačima.

Kako navodi BBC, brojni proizvođači hrane već su ranije najavili dizanje cijena svojih proizvoda u Britaniji okrivljujući pad vrijednosti funte koja je uslijedila nakon odluke Ujedinjenog Kraljevstva za napuštanjem Europske unije.