ŽIVOT JE SAN

Nova predstava za mlade u kazalištu Mala scena

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.09.2012 15:34
  • Objavljeno 14.09.2012 u 14:46
predstava Život je san

predstava Život je san

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mala scena

Zagrebačko kazalište Mala scena ima novu predstavu za mlade, a zove se 'Život je san, Viteška priča – epizoda šesta'

Kazalište Mala scena dramom 'Život je san, Viteška priča – epizoda šesta' nastavlja svoj ciklus viteških priča, predstava za mladu publiku koje kroz klasike problematiziraju položaj djece i mladih u suvremenom društvu.

Ovaj ciklus predstava započet je još 2001. godine 'Parsifalom' Tene Štivičić, nastavljen je predstavama 'Henrik V.' (2003), 'Cyrano' (2004), 'Ifigenija' (2006) te 'Kralj A' (2007), a sve u režiji Ivice Šimića

Najnoviju dramu 'Život je san' kazalište Mala scena naručilo je od suvremenog hrvatskog dramatičara Darka Lukića koji je, inspiriran Calderonom, napisao novi komad o arhetipskom odnosu očeva i djece. Predstava otvoreno zastupa pravo svakog djeteta na roditelje, obitelj, na društvo koje će poticati mlade u razvoju i omogućiti ostvarivanje njihovih osobnosti. Predstava zastupa i cijelu generaciju mladih koja bi morala zauzeti mjesta u društvu koja im pripadaju po znanju i sposobnosti.

U predstavi igraju mladi glumci Silvio Vovk, Anja Đurinović i Mia Anočić-Valentić, uz Zorana Gogića, glumca Kazališta Gavella. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovateljica svjetla Željka Šaravanja, fotografkinja Ana Šesto, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

Praizvedba nove predstave Male scene za mlade i odrasle od devet godina naviše održat će se u četvrtak 20. rujna u 20 sati, a pretpremijera će biti u srijedu 19. rujna također u 20 sati.

Reprize su na rasporedu 22. rujna te 6., 13. i 20. listopada u 20 sati.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi