LASKAVA TITULA

Njezino tijelo najbliže je čistom savršenstvu

13.05.2015 u 16:36

Bionic
Reading

Seksepilna Scarlett Johansson još jednom je dobila laskavu titulu na račun svoje ljepote, a ovoga puta znanstvenici su zaključili da ima tijelo najbliže čistom savršenstvu

Prema najnovijoj studiji koju je naručio brend donjeg rublje Bluebella, a koja se zbavila proučavanjem tijela slavnih ljepotica u ime brenda donjeg rublja Bluebella, Scarlett Johansson najbliže je zlatnom omjeru, odnosno rezu, izračunu koji se koristio još u antičkom dobu.

Nakon što su izračunali mjere poprsja, struka i kukova lijepe glumice, njezin je rezultat iznosio 96.4 posto od zlatnog reza. Dakle, ona je najbliže fizičkom savršenstvu. Zlatni rez iznosi 1.618, a Scarlett Johansson zahvaljujući svojim proporcijama ima rezultat 1.560. Zlatni rez je matematičko-strukturalni pojam koji se najčešće veže uz umjetnost pa tako i ljepotu. Do sada su se njime, primjerice, koristili kako bi izračunali kako izgleda najljepše žensko lice, ali nikada nisu računali koji oblik i proporcije tijela vode do idealnog.

Kim Kardashian na drugom je mjestu s rezultatom od 96.3 posto zlatnog reza, a glumica Helen Mirren treća s 95.6 posto idealnih omjera.

Gledajući u povijest, slavna Marilyn Monroe bila bi četvrta na listi žena s najljepšim tijelom. No, nisu samo obline važne. Atletski tipovi građe poput Cameron Diaz također su visoko na ljestvici savršenstva. Ona ima rezultat od 91 posto, a prelijepa Elle Macpherson na sedmom je mjestu s 88.3 posto.

Zavodljiva Salma Hayek ima 88, a Katy Perry je na devetom mjestu s 92 posto do savršenog tijela.

Svoj postotak možete dobiti tako da uzmete tri mjere. Obujam grudi i leđa, na mjestu gdje su grudi najispupčenije (B). Zatim izmjerite najtanji dio struka (W) i najširi dio bokova (H). Sada još trebate izmjeriti duljinu od grudi do struka (BW) te od struka do bokova (HW). Mjere u cm ubacite u ove dvije računice.

(B – W) x BW x 0.5 = Mjera za poprsje
(H – W) x HW x 0.5 = Mjera za bokove

Sada još preostaje izračunati ovo:
Mjera za poprsje + Mjera za bokove / Mjera za bokove = Zlatni rez