GOTOVO U TRENU

Njega kože nakon ljeta posebno je važna, a ovaj učinkoviti piling možete sami napraviti

06.09.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Piling kože preporučuje se raditi i prije ljeta kako biste masnu kožu pripremili za golišave kombinacije, a posebno je važno ponavljati ga i nakon povratka s mora, u ranu jesen, kada se ona krene perutati. Evo kako sami kod kuće možete napraviti pripravak za piling kože

Vjerojatno ste se mnogo puta susreli sa situacijom da imate lijep i preplanuli ten, koji želite pokazati po povratku s godišnjeg odmora, ali baš tada krene perutanje kože. Ne pomaže ni najmasnija krema ni ulje. Jedino rješenje bit će piling koji će odstraniti višak mrtvih stanica kože i lijepo je zagladiti, a pritom neće skinuti svu boju koju ste zaradili ovoga ljeta. Nakon pilinga koža će biti glatka i blistava te spremna za daljnje tretiranje.

Važno je znati da su mješavine sa sitnijim granulama najprikladnije za kožu dekoltea, vrata, grudiju i ramena. Srednje grubi pilinzi imaju nešto veće granule i oni se mogu koristiti za ruke, noge i stražnjicu. Grubi pilinzi su uglavnom gotovo potpuno suhi te su dobri za najdeblja područja kože - laktove, koljena i pete.

Najjednostavnije je napraviti piling na bazi šećera jer je uvijek dostupan u kućanstvu.

Evo kratkih uputa:

Bijelom ili smeđem šećeru, koji čini bazu, dodajte malo maslinovog ili kokosovog ulja. Tako ćete stvoriti gustu smjesu koja se jednostavno nanosi na tijelo. Pripravak će kožu ostaviti mekom i nježnom na dodir, a šećer će maknuti višak mrtvih stanica.

Piling s medom za suhu kožu

Med je prepun antioksidanata, umiruje i ima antibakterijska svojstva, zato je, osim za konzumaciju, odličan za beauty tretmane.

Sastojci koji vam trebaju:

  • šalica kukuruzne krupice
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • žlica meda

Pomiješajte sve sastojke i dodajte još krupice ako je smjesa previše tekuća. Nakon pilinga kožu obavezno dobro isperite da ne ostane ljepljiva.

Piling za tijelo se koristi pod tušem prije ili nakon tuširanja, i to nježnim kružnim pokretima. Nakon toga potrebno je dobro isprati kožu mlakom vodom, osušiti je i nanijeti losion kako bi se smirila.