POD POVEĆALOM JAVNOSTI

Niže pohvale na račun stila: Jill Biden nije još ni uselila u Bijelu kuću, a već ima ogroman modni utjecaj

19.11.2020 u 06:24

Bionic
Reading

Dok Amerikanci slave pobjedu njihova novoizabranog predsjednika Joea Bidena, svijet raspravlja o stilu prve dame. Jedni smatraju kako Jill Biden nije ni do koljena Melaniji Trump, a drugi da je novopečena prva dama dosad pokazala veću hrabrost po pitanju modnih odabira nego što je to činila lijepa Slovenka

Tijekom svog pobjedničkog govora, Joe Biden se dotakao pojmova kao što su zajedništvo i vjera, no mnoge je posebno raznježio i osvojio rečenicom: 'Ja sam suprug svoje Jill.' Novoizabrani predsjednik govorio je o svojoj devet godina mlađoj supruzi s ogromnom ljubavlju dok je novopečena prva dama stajala sa strane u haljini potpisom modne kuće Oscar de la Renta, a koja je, kako izvještavaju svjetski mediji, rasprodana u svega nekoliko sati.

Baš poput dama s kraljevskih dvora, čije brojne odjevne kombinacije brzinom svjetlosti uspijevaju nestati s polica trgovina, isto je to pošlo za rukom novoj prvoj dami Amerike. To je bilo dovoljno da je modni kritičari podignu u nebo i najave kao novu ikonu stila.

69-godišnja prva dama još uvijek nije nogom kročila u Bijelu kuću i službeno naslijedila titulu od svoje prethodnice Melanije Trump, a o njoj već bruje svi modni portali. I to s potpunim pravom. Iako nije pokazala velik broj stajlinga, ono što možemo primijetiti je da je Jill dosad pokazala više hrabrosti po pitanju odabira stajlinga od Melanije.

Po dolasku u Bijelu kuću, Melania je u dogovoru sa svojim timom stručnjaka osmislila imidž koji je njegovala do posljednjeg dana mandata i na toj dosljednosti joj čestitamo. Uvijek savršeno isfenirana frizura, kaputi i haljine s dodatkom remena koji naglašavaju struk, visoke potpetice, minimalna količina nakita i decentan make up glavne su karakteristike njezina imidža prve dame.

Neosporno je kako je Melania sve ove godine nizala aplauze na temelju svojih modnih odabira, a imala je i nekoliko modnih promašaja, koje joj javnost nije zaboravila, no ono što joj mnogi zamjeraju je ukalupljeni stil odijevanja koji je mogao biti puno originalniji, posebno uzmemo li u obzir njezin budžet.

Ono što je Jill dosad pokazala to je da se ne boji poigrati odvažnim bojama i uzorcima, a isto očekujemo i u narednim mjesecima. Koktel-haljina pink boje u kombinaciji sa šljokičastim štiklama, koje je nosila prije inauguracije 2017. godine, efektna haljina krupnog cvjetnog uzorka u kombinaciji sa zaštitnom maskom identičnog printa, koju je nosila prije mjesec dana u Nashvilleu, i crna haljina s cvjetnim printom, koju je nosila u noći pobjede, prva su tri stajlinga koja nam padnu na pamet na spomen prve dame.

Po svemu sudeći, cvjetni print i žive boje često ćemo vidjeti na prvoj dami koja je s novoizabranim predsjednikom u braku duge 43 godine. Pitanje je samo hoće li američka prva dama, baš poput Melanije, mijenjati stil odijevanja ovisno o sugestijama svog glam tima ili ćemo nastaviti uživati u njezinim odvažnim outfitima.

Također se postavlja pitanje hoće li Jill Biden nastaviti koracima svoje slovenske prethodnice, koja je bila slaba na luksuzne dizajnerske brendove, ili će, kao što je to radila Michelle Obama, nastojati promovirati mlade američke dizajnere. Podsjetimo se, zahvaljujući Obami, koja je za inauguracijski bal odjenula prekrasnu haljinu s potpisom tada anonimnog Jasona Wua, tajvansko-kanadski dizajner preko noći je doživio planetarni uspjeh.

Dok je Melania natpisima na odjeći slala pogrešne poruke, navukavši bijes javnosti tijekom posjeta američke i meksičke granice, kada se pojavila u Zarinoj jakni s natpisom 'Mene zaista nije briga. A vas?', Jill je nedavno iskoristila priliku da natpisom na zaštitnoj maski američkim građanima pošalje poruku nade u bolje sutra.

Ovim je postupkom novopečena prva dama zaradila brojne simpatije, a najbolje od svega jest to što njezina modna igra tek počinje.

Joe i Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia