BEAUTY NOVOSTI

Nije za svakoga: Odvažan make-up zavladao modnom scenom

03.11.2018 u 16:47

Bionic
Reading

Metalik nijanse vraćaju se na velika vrata, pogotovo u svijetu make-upa. Ovaj nesvakidašnji look mogao se primijetiti na modelima proteklog Milano fashion weeka, gdje je sve bilo u futurističkom znaku. Za one hrabrije koji prihvate ovaj trend vizažisti imaju poruku - treba imati mjeru

Vedre nijanse make-upa za oči posljednjih sezona postale su itekako popularne. Proljeće i ljeto obilježili su tuševi, olovke i maskare u upečatljivim plavim i zelenim bojama, a u jesensko-zimski look najbolje će se uklopiti metalik nijanse istih boja sjenila. Barem tako tvrde svjetski poznati vizažisti, oni koji pripremaju modele za modne revije.

Tijekom nedavno održanog Milano fashion weeka na reviji talijanske modne kuće Missoni sve je bilo u znaku futurizma. U to se uklopio i make-up, za koji je bila zaslužna Lynsey Alexander. Način na koji je nanosila šminku modelima specifičan je u odnosu na dosadašnje trendove, pogotovo zbog boje.

Zeleno sjenilo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vizažistica je koristila svjetlucava sjenila plave i zelene boje te ih nanosila na unutrašnji rub kapka i time naglasila i otvorila oči.

'Ovaj je look vrlo futuristički. Podsjeća na likove iz SF filmova, ali u svemu tome ima i nečeg magičnog. Zapravo, djevojke djeluju kao lijepi izvanzemaljci', objasnila je poznata vizažistica te upravo ovaj način šminkanja najavljuje kao najnoviji trend u beauty svijetu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🦋

Objavu dijeli Jelena Peric (@j_make_up)

Da je zaista tako, potvrđuje i sve veći broj influencerica koje su ga objeručke prihvatile. Jedna od vodećih u Hrvatskoj, Jelena Perić, pokazala je na koji način ona nosi metalik zelenu nijansu na očima, a njezina kolegica Ella Dvornik dala je svoju viziju. Ovaj upečatljivi look itekako će osvježiti već rutinsko šminkanje koje se sastoji od crnog tuša, maskare i nude ruža.

No vizažisti naglašavaju kako s ovom bojom treba biti izuzetno oprezan jer se lako prijeđe granica dobrog ukusa. Stoga, ako ste hrabri i odlučite se iskušati metalik nijanse na svojim očima, obavezno ih kombinirajte s pastelnim mat tonovima na ostatku kapka.