IVAN DEČAK:

'Ni u ludilu nismo mogli predvidjeti ovakav uspjeh'

13.08.2014 u 11:01

Bionic
Reading

Glavni krivac za Tango groznicu koja je poprimila razmjere epidemije je grupa Vatra. U razgovoru za tportal Ivan Dečak, frontmen grupe, govori o nevjerojatnom uspjehu pjesme, sreći u obiteljskom životu u kojem za beauty sleep ne mari

'Tangom' su se svi zarazili na prvu, jesi li znao da ćete tom pjesmom mjesecima biti na vrhu top lista?
Osjetili smo odmah u ranoj fazi, na probama prije ulaska u studio da pjesma ima ono nešto. Odlučili smo da 'Tango' bude svojevrsna perjanica nadolazećeg albuma i, naravno, držali smo si palčeve da prođe zamijećeno kod publike, međutim ni u ludilu nismo mogli predvidjeti ovakav uspjeh i prijem kod glazbenih urednika i publike. Najiskrenije hvala svima vama koji puštate, slušate i plešete 'Tango'!

Svi mnogo očekuju od albuma, je li to svojevrstan pritisak?
Okrenimo stvari naglavačke. Sami od svakog našeg albuma očekujemo mnogo, pa kada napišemo pjesme, snimimo i objavimo album više ne osjećamo pritisak, već ushit i olakšanje.



Porin je završio u vašim rukama, koliko su ti drage nagrade za rad?

Nagrade, u ovom slučaju Porin, potvrda su primijećenosti nečijeg truda i rada. Naravno da nam znači nagrada struke, međutim nagrada, odnosno odobravanje od strane publike nešto je neusporedivo vrjednije.

U svojih 15 godina Vatra je konstantno rasla, je li to tajna vašeg uspjeha?
Nama je takav put logičan, nikada nismo maštali o instant uspjehu preko noći, nismo ovdje da istrčimo najbržih stotinu metara, ovdje smo da istrčimo maraton s preponama.

Estradom većinom vladaju folk note, misliš li da će taj trend nestati?

Ponuda je ekvivalent potražnji, dokle god će postojati oni koji se zabavljaju ili tuguju uz folk note postojat će o oni koji ih skladaju i izvode za njih. Nemam ja ništa protiv toga, dapače izbora treba biti, međutim svijet glazbe koju konzumiram ili skladam s ekipom iz benda satkan je od potpuno drugačijih nota.

Dečak je postao tata! Što se promijenilo doma?
Još uvijek sam Dečak koji sada uz predznak glazbenik ima i titulu otac.

Kako stojiš s beauty sleepom?

Tješim se da bore i podočnjaci nama glazbenicima daju na karizmi.

2014. je tvoja godina, ostvarile su ti se lijepe stvari i na privatnom i na poslovnom planu. Što si još priželjkuješ?
Dobro je… Moglo bi nam i trebalo bi nam svima biti dobro u ovoj našoj zemlji. Želim svima oko sebe prije svega zdravlja i pameti iliti ga zdrave pameti, pa će nam uistinu svima i biti još bolje. Sebi želim punu Tvornicu kulture, pa koristim stoga prigodu da pozovem ljude 17. listopada na slavljenički koncert povodom 15 godina Vatre.

Kako je bilo svirati s Bajagom? Jeste stigli i tulumariti?

Nismo baš tulumarili, nazdravili smo nakon koncerta međusobno u čast lijepe večeri. Velika je to stvar - 30 godina Bajage i 15 godina Vatre.