SLAVNI DIZAJNER

'Ni mrtvog me nećete vidjeti u japankama'

19.11.2016 u 14:09

Bionic
Reading

Slavni modni dizajner i redatelj u Veneciji nagrađenog filma 'Noćne životinje' Tom Ford u intervjuu za časopis People progovorio je o svom životu i karijeru, ali i otkrio u kakvoj ga odjeći nikad nećemo imati priliku vidjeti

Jedan odjevni predmet Toma Forda posebno može izbaciti iz takta.

'Ni mrtvog me nećete vidjeti u japankama. Mrzim japanke na muškarcima, osim u slučaju da imate savršena stopala, ali i tada jedino dolaze u obzir ako se nalazite u nekom ljetovalištu, a nikako ne i u gradu. Taj trend muškaraca koji sandale nose po gradu me izluđuje, jednako kao i kad ih obuju za putovanje avionom. Odvratne su mi', kaže Ford.

Na pitanje koju obuću preferira, Ford odgovara - čizme.

'Volim čizme, mislim da to govori Teksašanin iz mene', priznaje proslavljeni dizajner poznat po kreiranju seksepilnih odjevnih komada.

Iako dizajnira seksi odjeću, priznaje da se ne povezuje s tim osjećajem. 'Rijetko kad se osjećam seksi. Imam tu reputaciju, doživljavaju me drugi kao kako seksualnu osobu. Možda sam i bio u nekim trenucima svog života, a volio bih se ponovo osjećati seksi', kaže Ford koji sebe opisuje kao jako nesigurnu i sramežljivu osobu.

Ovaj poznati dizajner i redatelj nedavno je u intervjuu za Radio Times priznao kako je i sam 'pridonio nezdravoj opsesiji za materijalnim vrijednostima', sveprisutnoj u današnjem društvu: 'Suvremeno društvo vam govori kako je moguće postići sreću, a zapravo nije. Možete imati sretne trenutke, lijepe dane, ali imat ćete i poražavajuće životne trenutke, nevezano za to jeste li bogati ili siromašni.'

Konzumerizmom se pozabavio i u svom novom, drugom po redu filmu 'Noćne životinje' (Nocturnal Animals). 'Ono što mene čini sretnim su ljudi koji su dio mog života. Roditelji nam stalno govore kako su najbolje stvari u životu one koje se ne mogu kupiti novcem, a mi odmahujemo glavom misleći kako su najbolje stvari novi stan ili auto, a to nije točno. Možda sam budala jer to ranije nisam shvatio', rekao je Ford.