POTPUNO NEOČEKIVANO

Nevjerojatne činjenice o seksualnoj privlačnosti

28.03.2013 u 08:28

Bionic
Reading

Mnoge činjenice utječu na to je li vam netko privlačan ili nije, a većina njih odvija se na podsvjesnoj razini tako da ni sami ne znamo zašto nas netko privlači

Vječno je pitanje što nas privlači na suprotnom spolu, a što ne. Odabrali smo nekoliko zanimljivih istraživanja koja daju odgovore na to zanimljivo pitanje. Vrijeme je da se upoznate s nevjerojatnim činjenicama koje utječu na privlačnost.

Dob vaših roditelja
Djeci koju roditelji dobiju u svojim tridesetima ili četrdestima, kasnije u životu postanu privlačna starija lica. Djeci mlađih roditelja kasnije su privlačni ljudi s mlađim licima, otkrivaju istraživanja. Ako su vas roditelji dobili u malo starijoj dobi, odrastali ste gledajući njihova starija lica pa vas zato bore i stariji izrazi lica podsjećaju na povezanost, ljubav i privlačnost. To je posebno izraženo kod žena koje su imale starije roditelje.

Standardi i kriteriji
Mislite da su muški standardi niži od ženskih kada je u pitanju izbor partnerice, odnosno partnera? Griješite! Jedno je istraživanje pokazalo da žene kada prve pristupaju muškarcu, zapravo uopće nemaju visoke kriterije, čak ako i inače u životu imaju. Ključ je u preuzimanju inicijative – tko god da pristupa, ima nešto snižene standarde.

Ljubav je doista u zraku
Koliko god si to nerado priznali, hormoni nas u velikoj mjeri određuju. I muškarci i žene te informacije 'kupe' u zraku, odnosno putem nosa i na nesvjesnoj razini. Kad je žena u plodnom razdoblju, muškarcima je privlačnija upravo zbog hormona koje luči. Muškarci koji imaju više testosterona privlačniji su ženama koje njihovu muškost također osjećaju na podsvjesnoj razini, ali putem njuha. Moglo bi se, dakle, reći da je ljubav doista u zraku.

Osjećaj gladi mijenja pogled
Jedno je istraživanje dokazalo da muškarci koji su u trenutku ispitivanja gladni, preferiraju punije žene s oblinama. Isti ti muškarci kad su siti, radije će odabrati ženu srednje tjelesne težine ili čak mršavije žene. I opet je sve stvar mozga – kad je riječ o gladi, mozak šalje signal neimaštine, a u tom trenutku punija žena postaje sinonim za obilje i blagostanje. Riječ je o nesvjesnim reakcijama koje snažno utječu na seksualnu privlačnost.

Sve je u govoru tijela

Ženi prosječna izgleda koja je sjedila sama u kafiću u samo sat vremena prišla su četiri muškarca. Zašto? Zato što je bila dio istraživanja, a tijelom je slala poruke koje su joj stručnjaci rekli da šalje. Neverbalna komunikacija puno je snažnija od verbalne. Žena iz ispitivanja smiješila se podignutih obrva, kratko je upućivala izravne poglede, imala je opuštene ruke i nije ih držala prekriženima, povremeno se igrala kosom i dodirivala vrat. I to je upalilo. No znatno ljepša žena sjedila je u kafiću, ali nije radila ništa od toga i – nitko joj nije prišao. Dakle, govor tijela nepobjediv je.

Boja glasa

Žene toga najčešće nisu svjesne, ali muškarci 'padaju' na ugodan ženski glas, i to u velikoj mjeri utječe na seksualnu privlačnost žene. Istraživanja su pokazala da muškarci vole ugodne i nježne ženske glasove, a ne previše visoke ili pak previše duboke. Mnogi muškarci ne vide potencijalne fizičke mane kada ih zavede ugodan ženski glas koji je jedan od simbola ženstvenosti.