NA TUŠKANCU

Nevena Rendeli uživala u večeri burleske

19.11.2014 u 17:51

Hollywood vanity club

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hollywood vanity club

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Tuškancu u Hollywood Vanity Clubu održana je prva u nizu Burlesque večeri

Večer burleske održana je u subotu 15. studenoga, a kao što je prethodno najavljeno, nastupile su najbolje europske burleskne plesačice Miss Betsy Rose Kalinka Kalaschnikow i Tamara Mascara. Show je bio podijeljen u dva tematska bloka, a svaka plesačica je otplesala dvije točke koje su zadivile posjetitelje.

Događanje nisu propustila ni mnoga poznata lica među kojima su bile Nevena Rendeli, Nataša Janjić, Ecija Ivušić dr.

Burlesque je senzualni ples nastao prije stotinjak godina, a njime se nastojalo suprotstaviti svijetu, nametnutim navikama i normama, dokolici aristokracije te bogatih industrijalaca isticanjem šarma, glamura i ženstvenosti. U novije vrijeme burlesque je uvelike popularizirala Amerikanka Dita von Tese svojim planetarno popularnim plesom u čaši. Na ovaj trend nije ostala ravnodušna ni Europa, stoga se na mnogim kultnim mjestima i klubovima u velikim europskim gradovima, Parizu, Londonu, Beču ili Berlinu, mogu pogledati senzualni performansi nabijeni energijom, seksipilom i gracioznošću!

Organizatori poručuju da za sve one koji su propustili ovaj spektakl idućeg mjeseca pripremaju novo burlesque iznenađenje!