VALENTINOVO NA MEDVEDNICI

Neobično i drugačije zagrebačko Valentinovo

11.02.2020 u 09:44

Bionic
Reading

Blagdan Valentinova već stoljećima slovi za najromantičniji blagdan u godini. Mnogi zaljubljeni na taj dan, mrvicu više nego tijekom cijele godine, iskazuju svoju ljubav prema voljenim osobama posebnim znacima pažnje

Blagdan Valentinova već stoljećima slovi za najromantičniji blagdan u godini. Mnogi zaljubljeni na taj dan, mrvicu više nego tijekom cijele godine, iskazuju svoju ljubav prema voljenim osobama posebnim znacima pažnje. Dok se većina odluči za slatku bombonjeru ili izlazak na večeru, zagrebačka Medvednica poziva na pravu romantičnu bajku.

Ovih dana vrijedni zaposlenici restorana i hotela Tomislavov dom i Snježne kraljice rade punom parom kako bi na vrijeme pripremili najposebniji doživljaj ovog romantičnog blagdana. U mirnom i prirodnom okruženju i svježem zraku mnogi će imati priliku u restoranu i hotelu Tomislavov dom već od petka, 14. veljače pa sve do nedjelje, 16. veljače uživati u romantičnim večerama uz društvo talentiranog akustičnog dua Brune & Ane koji će za sve zaljubljene svirati i zapjevati najljepše ljubavne skladbe. Uz romantičan ugođaj chef restorana Tomislav u pripremi ima posebno kreiran jelovnik.

Oba naša restorana razlikuju se u pripremi jela. Snježna Kraljica jela priprema na tradicionalan način, a u restoranu Tomislav jela koja se pripremaju su tradicionalna, ali u obliku moderne gastronomije. Dakle, u restoranu Tomislav ćete moći uživati u pečenoj purici punjenoj s mlincima od koprive te s pečenim voćem. Puno pažnje pridajemo načinu serviranja. Potočna pastrva, ječam, medveđi luk samo su neke od biranih namirnica koje se nalaze na našem dnevnom jelovniku. Koristimo i nudimo isključivo namirnice vezane uz ovaj naš kraj, zagrebačku goru, Prigroje i Zagorje. Pratimo sezonska jela, primjerice u našoj okolici imamo puno bazge pa nudimo pohane cvjetove bazge, zatim u proljeće radimo rižot od puževa i juhu od puževa. Svako godišnje doba ima svoj poseban odabir sezonskih jela.” – istaknuo je Marko Deverić, chef restorana Tomislav te dodao: “Blagdan Valentinova svima nama uvijek ostane urezan u sjećanje. Osim što naš restoran odiše posebnom enegrijom, puno puta smo svjedočili i onim najljepšim životnim trenucima poput zaruka ili ljubavnih iznenađenja što daje čar našem našem poslu, ali i dašak nove energije i elana za još složniji i bolji rad.”

Na samo sedam minuta vožnje udaljenoj Snježnoj kraljici uživat ćete u večeri uz svijeće, vatrici iz kamina ili finskoj sauna uz neizostavan pogled na prirodne ljepote Sljemena te panoramu na zagrebačku metropolu.

Dok je najpopularnija teorija o Valentinovu ona iz doba cara Claudia II koji je za vrijeme rata svim vojnicima zabranio ženidbu, svećenik Valentin potajno je održavao ceremonije vjenčanja zbog čega je zatvoren, mučen i pogubljen. Ne dugo nakon toga proglašen je svetim. Održavajući tradiciju nedaleko Snježne kraljice nalazi se i bajkovita kapelica Majke Božje Sljemenske gdje sve više mladih odlučuje obnoviti svoje zavjete ili se vjenčati. Ne sumnjamo da će i ove godine Kupid svojom zlatnom strijelom pogoditi mnoga zaljubljena srca te ih odvesti na bajkoviti doček Valentinova na Medvednici.