ZDRAVO I UKUSNO

Nemate ideju za ručak? Isprobajte ovaj jednostavan recept koji će vas spasiti stajanja uz štednjak

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 07.03.2021 18:48
  • Objavljeno 07.03.2021 u 18:48
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Petr Štepánek / Alamy / Alamy / Profimedia

Često je teško pronaći ideju za ručak za cijelu obitelj, a pogotovo ako pritom želite uštedjeti. Jedna od najekonomičnijih namirnica koja vam u tome može pomoći zasigurno je krumpir. Moguće ga je pripremiti na bezbroj načina, a danas smo za vas pripremili recept za najukusniji zapečeni krumpir s gljivama i piletinom oko kojeg zaista nema puno posla. Dovoljno je samo sve sastojke usitniti na manje komade, dodati začine i zapeći, a dok se sve to fino krčka u pećnici, vrijeme stignete iskoristiti puno kvalitetnije

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica suhog začina
  • 1/2 žličice papra
  • 100 g majoneze
  • 3 žlice kečapa
  • 1 žlica senfa
  • 500 g pilećih prsa bez kosti
  • 3 žlice ulja
  • 1 glavica luka
  • 1/2 žličice curryja
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 200 g šampinjona
  • 1/2 žličice origana
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl vode

Priprema

1. Krumpire ogulite i narežite na kockice. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpire prebacite u pleh za pečenje pa ih začinite sa suhim začinom, paprom, majonezom, kečapom i senfom. Sve dobro izmiješajte.

2. Pecite krumpir 30 minuta. Za to vrijeme pripremite piletinu. Na ulju podinstajte sitno sjeckani i posoljeni luk. Kada poprimi lijepu žutu boju, dodajte na komadiće narezana pileća prsa. Začinite curryjem i slatkom paprikom, promiješajte i pustite pet minuta da se meso skuha.

3. Zatim dodajte na ploške narezane šampinjone, origano i usitnjeni češnjak. Poklopite i pustite da se sve zajedno krčka još pet minuta.

4. Za to vrijeme pripremite preljev koji ćete preliti preko krumpira. U posudi istucite jaja i umiješajte mlijeko i vodu.

5. Iz pećnice izvadite krumpire, dodajte im piletinu i gljive te prelijte sve preljevom. Vratite u pećnicu na još 10-15 minuta da se sve lijepo zapeče.

U slast!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!