OBROK IZ TALIJANSKE KUHINJE

Nemate ideju za ručak i hvata vas panika? Ovim ukusnim jelom koje je gotovo za samo 15-ak minuta ne možete pogriješiti

02.08.2022 u 12:40

Bionic
Reading

Tjestenina je jedno od onih brzopoteznih jela i odličnih rješenja kad ne znamo što bismo pripremili ili smo u gužvi

Što kažete na ukusan obrok iz talijanske kuhinje, idealan za ljetni ručak ili večeru?

Riječ je o tjestenini alla puttanesca, jelu koje potječe iz Napulja.

Vrlo jednostavno se priprema i gotovo je za 15-ak minuta, što je sjajna stvar ako ste u stisci s vremenom.

Osim toga, za pripremu ovog jela treba vrlo malo sastojaka, onih koji se nalaze u smočnicama gotovo svakog kućanstva.

Evo što vam treba:

  • 400 g špageta
  • 100 g crnih maslina
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 g odsoljenih kapara
  • 6 fileta inćuna u ulju
  • 600 g pulpe rajčice
  • peršin
  • čili
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

U tavi zažutite češnjak i čili na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i na laganoj vatri pecite filete inćuna. Dodajte pulpu rajčice, lagano posolite te dodajte kapare i crne masline. Kuhajte umak oko 15 minuta da se stisne.

Skuhajte tjesteninu u kipućoj vodi, ocijedite je i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte. Potom dodajte nasjeckani peršin i poslužite špagete alla puttanesca. I dobar tek!