IDEJA ZA BRZI RUČAK

Ovaj zdrav riblji obrok svidjet će se i najizbirljivijima, a nije težak za pripremu

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 06.07.2022 14:44
  • Objavljeno 06.07.2022 u 14:44
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Dmitriy Melnikov / Panthermedia / Profimedia

Ljeti mnogi preferiraju laganija jela, poput ribe koja je uvijek odlično rješenje osobito kad niste raspoloženi za višesatni boravak u kuhinji

Za ovaj ukusan i zdrav obrok kojeg će uspjeti pripremiti i oni koji nisu najvještiji u kuhinji, nećete potrošiti više od 20 minuta!

Za ovaj riblji ručak ili večeru, potrebni su vam fileti lososa i povrće, a posebnu mu aromu daje umak od kopra.

Losos i kopar doista su savršen spoj uz malo orašastih plodova, a oko ovog jela nećete se namučiti.

Sastojci:

  • 1 file lososa
  • 4 šparoge
  • 3 male mrkve
  • malo češnjaka
  • 30 g kopra
  • 1 šaka oraha
  • maslinovo ulje
  • Sol, crni papar

Priprema:

Šparoge operite i odstranite najvlaknastiji dio. Operite i ogulite mrkvu. Posložite povrće u lim za pečenje, dodajte malo ulja i soli i ubacite u pećnicu. Kad je gotovo izvadite i stavite sa strane.

Losos u međuvremenu poškropite limunom i začinite te pecite sa svake strane na tavi dok ne dobije boju u sredini (oko 5 minuta ili dulje ovisno o debljini komada).

Ukoliko preferirate manje pečen losos, pecite ga manje i obrnuto. (Možete ga stavite u mikrovalnu na 2 i pol minute). Za umak pomiješajte zelenu salatu, kopar, češnjak i orahe s 2 žlice maslinova ulja.

Poslužite losos uz povrće i kopar, zelenu salatu i umak od oraha. I vaš ukusni obrok je gotov!