TAKO TO RADE tALIJANI

Vitello tonnato neodoljiva je kombinacija namirnica, idealna za vruće, ljetne dane

21.05.2022 u 14:12

Bionic
Reading

Kombinacija mesa i ribe možda na prvu ne zvuči obećavajuće, no ako tko zna spariti namirnice onda su to Talijani. Vittelo tonnato poznato je jelo s Apeninskog poluotoka, a nesvakidašnja kombinacija teletine i preljeva od tune neće vas ostaviti ravnodušnima, u to možete biti sigurni

Vitello tonnato porijeklo vuče iz talijanske regije Pijemont, a poslužuje se kao predjelo (antipasti) na sobnoj temperaturI ili ohlađeno, što ga čini savršenim izborom za vruće, ljetne dane.

Potrebni sastojci za meso

  • 500 g lažnog bifteka od teletine
  • ½ luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 lovorova lista
  • 2 Stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 250 ml bijelog vina
  • Voda
  • Kapari
  • Maslinovo ulje (po želji za ukras)

Sastojci za umak

  • 3 tvrdo kuhana žumanjka
  • 5 inćuna
  • 100 g tunjevine iz konzerve
  • 60 ml vode
  • Sok od 1-2 limuna
  • Voda u kojoj se kuhalo meso

Priprema

U lonac stavite meso, češnjak, luk, lovor, povrće, vino i vodu tako da u potpunosti prekrije meso.

Kuhajte na srednje jakoj vatri sat vremena minuta. Izvadite iz vode i pustite da se ohladi. Vodu nemojte bacati jer će vam trebati za umak.

Za umak u sjeckalicu ili blender stavite sve sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu.

Meso tanko narežite, prelijte umakom i ukrasite kaparama prerezanima na pola i kapljicama maslinova ulja.