SLOMLJENO SRCE

Nekoliko strategija za neuzvraćenu ljubav

30.04.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Neuzvraćenu ljubav svi su doživjeli barem jednom, a oporavak ponekad može poprilično potrajati. Donosimo nekoliko ideja kako da što prije zaboraviš tog fatalnog dečka za kojim si tako patila da su te tvoji frendovi već prozvali Wertherica po uzoru na lik iz Goetheove knjige

Da, nažalost, neuzvraćena ljubav poprilično je česta, pa i među onima koji su davno izašli iz teen razdoblja. Naravno, suočiti se s činjenicom da ti osjećaji nisu uzvraćeni poprilično je bolno i nimalo lako. Vjerojatno si tisuću puta analizirala tu situaciju i pomislila kako ti se to sigurno ne bi dogodilo da si vitka dugonoga plavuša, no vjeruj nam, nema osobe koja nije doživjela neuzvraćenu ljubav. Liječenje posljedica može potrajati, a mi smo se prisjetili nekoliko učinkovitih strategija.

1. Nastoji što manje vremena provoditi s osobom koja ti sviđa, a ne osjeća isto prema tebi.

2. Suoči se s činjenicom da ti ta osoba ne želi uzvratiti osjećaje. To je bitno kako bi konačno mogla zatvoriti to poglavlje i početi živjeti.

3. Napiši na papirić 'Preboljela sam ga' i zakači u novčanik ili u planer koji stalno otvaraš kako bi ti to uvijek bilo pred očima i podsjetilo te da si odžalovala.

4. Zaokupi si misli. Pronađi nove hobije ili zanimljive aktivnosti koje te ispunjavaju. A tko zna, možda baš na tečaju jezika, u fitnes-centru ili u školi tenisa upoznaš nove frendove ili nekog simpatičnog potencijalnog dečka.

5. Okruži se ljudima koji te vole. U ovom trenutku bitna ti je podrška bliskih osoba iz obitelji, a nemoj se ustručavati i da ih zamoliš za neki savjet i utješnu riječ.

6. Budi u veselom društvu. S prijateljima koji su dobro raspoloženi i ti ćeš se bolje osjećati – poznato je da je smijeh najbolji lijek za sve tegobe, pa i za neuzvraćenu ljubav. To će ti pomoći i da vidiš kako stvari nisu tako crne.

7. Poradi na samopouzdanju. Svaki dan se sjeti svojih pozitivnih osobina. Reci si da si super osoba bez obzira što ti netko nije uzvratio osjećaje. Razmisli što bi željela - biti samouvjerenija, biti bolja poznavateljica glazbe, bolje plesati ili rolati i poradi na tome.

8. Zaslužujem biti voljena! Osoba koja ti ne uzvraća osjećaje te ni ne zaslužuje. Zbilja, bi li željela biti s nekim tko ti ne može uzvratiti istu količinu emocija? Uvijek bi se osjećala zakinutom, stoga ne očajavaj.

9. Sjeti se načina na koji si rješavala prijašnje emocionalne teškoće i primijeni ih i u ovoj situaciji.

10. Ugađaj si. Uživaj u dobrim koncertima, knjigama, filmovima, glazbi, izlascima i svemu što te ispunjava.

11. Kreni dalje. Tek kad se osjetiš spremnom prihvati izlazak s potencijalnim novim kandidatom i dopusti si da se ponovno zaljubiš iako ti se vjerojatno sada u ovoj depra fazi slomljena srca još uvijek čini da je to nemoguće. Ljubav se zbilja događa kad se najmanje nadaš, no moraš biti spremna prepustiti se tim osjećajima. Zato glavu gore i misli pozitivno!