novi trend

Neki su oduševljeni, a neki u nevjerici: Sviđalo vam se to ili ne, ali niski struk definitivno se vraća u modu

04.02.2022 u 13:22

Bionic
Reading

Sviđalo vam se to ili ne, ali činjenica je da su se suknje i hlače niskog struka vratili na modnu scenu. U prilog tome idu i najnovije kolekcije s modnih pista. Tako je kolekcija za proljeće i ljeto 2022. talijanske modne kuće Miu Miu modu vratila u eru minimalne pokrivenosti

Prošlog listopada Miuccia Prada podigla je popriličnu prašinu među ljubiteljima mode kada je ne pretjerano suptilno i jasno najavila povratak ne baš tako omiljenog niskog struka tijekom Miu Miu revije za proljeće i ljeto 2022. Hlače koje završavaju točno na bokovima i mini suknje, koje su na modnoj pisti kombinirane s kratkim džemperima, jako malo toga su prepuštali mašti.

Kolekcija je predstavljala povratak u rane 2000-te, kada su traperice niskog struka i plisirane mini suknje bile sastavni dio garderobe svake 'It' djevojke. Sjetimo se samo članica Destiny's Childa, zatim Paris Hilton i Britney Spears, koje smo sve svojevremeni smatrali modnim ikonama.

I dok je kod nekih ova kolekcija izazvala uzbuđenje, drugi su se s određenom dozom straha upitali: Zar se niski struk doista ponovno vratio na modnu scenu? Obzirom da se ovaj trend do sada prezentirao samo na određenom tipu građe, to je izazvalo određeni otpor obzirom na sve veći naglasak i isticanje važnosti pozitivnog odnosa prema tijelu u modnoj industriji. Posljedično, mnogi su kategorički izjavili kako povratak ovo modnog trenda neće prigrliti. No, činjenica je da je odjevne komade niskog struka doista teško, gotovo nemoguće zanemariti.

  • +8
Miu Miu kolecija za proljeće/ljeto 2022. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dokazuju to i stajlinzi današnjih 'it' djevojaka koje su u potpunosti prihvatile povratak ovog gotovo zaboravljenog trenda. Najnovija kampanja brenda Miu Miu uključuje Hailey Bieber, Emmu Corrin i zvijezdu Squid Gamea, Lee Yoo-Mi koje nose niski struk u najnovijoj kolekciji.

S druge strane, zvijezde poput Belle Hadid, Olivie Rodrigo i Devon Lee Carlson često na Instagramu prikazuju modne kombinacije upravo s niskom strukom.

Ovaj izazovan i hrabri stajling probio se čak i do crvenog tepiha, pa su tako zvijezde serije Euforija posegnule upravo za glamuroznim kreacijama niskog struka. Sydney Sweeney doslovce je zablistala u bijeloj Miu Miu haljini ukrašenoj sjajnim detaljima, a Zendayinu crvenu haljinu s potpisom Vere Wang teško tko može zaboraviti.

Iako nije isključivo Miu Miu zaslužan za povratak ovog trenda, svojom kolekcijom zasigurno je snažno doprinio njegovom oživljavanju dajući mu trend aktualnosti i pružajući malo sofisticiraniji pogled na ono što je nekada bilo rezervirano isključivo za najodvažnije.