in vs. Out

Jakne vladaju proljetnom sezonom, a ova tri modela bit će daleko najpopularnija

01.02.2022 u 09:56

Bionic
Reading

I dok su kaputi daleko najsnažniji statement modni komad tijekom zime, dolaskom proljeća zamijenit ćemo ih jaknama. Pogled na hit modele koji nas čekaju iza ugla dokazuju kako će i proljetna modna sezona biti itekako uzbudljiva, a ova tri modela jakni bit će među najtrendi komadima

Pretoplo za kapute, a prehladno za biti samo u odjeći – u proljeće jakna je obavezna, a nerijetko predstavlja krunu svake modne kombinacije.

Dolaskom nove, toplije sezone tri modela jakni bit će posebno popularna te će vladati gradskim ulicama, s druge strane tri stila jakni ovog proljeća neće doživjeti svoj modni povratak.

  • +11
Hit jakne za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Jakne od umjetne kože su in, zaboravite na modele od umjetnog krzna

U proljeće 2022. jedna materijal doživjet će svoj veliki povratak. Umjetna koži bit će prava vladarica sezone. Bilo u obliku motorističkih jakni, sakoa ili pilotskih jakni s krznenom podstavom koje predstavljaju topliju varijantu, jakne, od umjetne ili veganske kože, ove sezone postaju svestrani komad koji istovremeno može biti vro chic, ali se i lako uklopiti u ležernu kombinaciju. S druge strane, jake od umjetnog krzna pričekat će novu zimsku sezonu.

Nose se elegantni kratki kaputi, sportske pufer jakne padaju u zaborav

Premda su posljednjih nekoliko sezona trendovima jakni, ovog proljeća pomalo smo se zasitili sportskih puffer modela. Umjesto njih u fokusu su elegantni, minimalistički kratki kaputi od prirodnih materijala koji pak zbog svije duljine prolaze i kao jakne.

Sakoi su in, bomber jakne su out

Vječni modni favoriti – tako nekako bi se mogli opisati sakoi koji će u proljeće biti posebno popularan modni izbor. Naime, ni jedan drugi stil jakni nije tako jednostavan za kombiniranje, a sako uvijek izgleda elegantno. Bilo da su u jakim bojama ili u prigušenijim tonovima, kratki ili predugi modeli, strogo krojeni ili oversized – sakoi su uvijek dobar izbor. S druge strane lepršave bomber jakne više nisu u modnom fokusu.