POSRNUĆE ZACA POSENA

Nekad omiljeni dizajner slavnih ljepotica gasi modni biznis

03.11.2019 u 21:57

Bionic
Reading

'Čudo od dečka' Zac Posen, omiljeni dizajner slavnih ljepotica poznat po kreacijama večernjih haljina, objavio je u petak da gasi svoj modni biznis

'Upravni odbor je donio tešku odluku. Bili smo u postupku prodaje, ali nam je ponestalo vremena', rekao je 39-godišnji Zac Posen za časopis Women’s Wear Daily.

Svako poslovanje vezano uz istoimeni modni brend završilo je s petkom, a istog je dana, prema pisanju Voguea, oko 60 zaposlenika obaviješteno o prekidu radnog odnosa.

Kako piše Vogue, Posenova tvrtka je bila usred procesa prodaje, a investicijska tvrtka Rona Burklea tražila je Posena da proda i svoje udjele u brendu.

Posen je na New York Fashion Weeku u rujnu pokazao svoju novu proljetnu kolekciju za 2020. godinu, ali su iz tvrtke poručili kako pokazano neće biti moguće isporučiti.

Ipak, samo nekoliko sati prije najave o gašenju, tvrtka je na Twitteru objavila da su krenule predbilježbe za torbe dizajnerove najtraženije linije Zac by Zac Posen.

Rođenu Njujorčanin modni biznis je pokrenuo 2001. godine sa samo 21 godinom, ali i danas živi s roditeljima kojima za to daje 15 dolara dnevno. Nakon strelovitog uspona, kojega može zahvaliti pomoći supermodela Naomi Campbell, nazivali su ga 'čudom od dečka', ali reputacija mu je često ostavljala i gorak okus jer su ga uspoređivali sa 'Zoolanderom'.

Nedavno je dizajnirao vjenčanicu svojoj poznatoj prijateljici Katherine McPhee za srpanjsko vjenčanje s Davidom Fosterom, a tom je prigodom progovorio za Vogue o svojim planovima.

View this post on Instagram

a HIGHER LOVE 💞 @davidfoster

A post shared by Katharine McPhee Foster (@katharinefoster) on

'Moram razmisliti i pregrupirati se, a također i sagledati svijet u kojem živimo i shvatiti koji je moj sljedeći korak, gdje mogu dijeliti svoju kreativnost i svoju ljubav, i izgraditi drugu zajednicu', rekao je Posen.

Gdje će dijeliti svoju kreativnost, još nije poznato, ali u modnom biznisu očito više ne.

  • +9
Zac Posen s poznatim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia