ZA SREĆU JE POTREBNO...

Nećete vjerovati što je postalo najpoželjniji luksuz

23.05.2013 u 10:45

Bionic
Reading

Savjeti za sreću u životu često uključuju financijsku sigurnost ili uspješnu karijeru, ali novo istraživanje pokazuje da ljudi žele više kvalitetnog vremena sa svojom obitelji

Novo istraživanje pokazuje da budući i trenutni roditelji želju za bogatstvom, karijerom ili drugim materijalnim uspjehom zamjenjuju nastojanjem da budu više vremena s obitelji, i to smatraju luksuzom.

Oko 95 posto anketiranih muškaraca i žena reklo je da im je za sreću potrebno samo malo više vremena s obitelji i djecom, piše Daily Mail.

Većina roditelja najvećim luksuzom smatra dan proveden s obitelji, a samo jedan od 20 ispitanika misli da su važnije druge stvari, poput materijalnih dobara.

Studiju su proveli u tvrtki The Redefinition of Life's Luxuries, a željelo se saznati kako budući i trenutni roditelji određuju svoje životne prioritete kada su luksuz i odmor u pitanju.

Od tisuću ispitanika, većina je roditelja luksuzom smatrala dan proveden s obitelji, a ne novac i materijalna dobra. Vrijeme provedeno s obitelji nadmašilo je i odlazak na skup i egzotičan godišnji odmor, a vikend s obitelji luksuzom smatra čak 45 posto ispitanika.

Četvrtina roditelja luksuzom smatra i popodnevni odmor, a 55 posto bilo bi sretno kada bi mogli ručati u restoranu jer to znači da ne moraju kuhati ni poslije spremati posuđe. Roditelji također luksuzom smatraju vrijeme za čitanje knjige ili slobodno popodne.