PRAVI PROBLEM

Nećete vjerovati oko čega se parovi svađaju u krevetu

22.04.2013 u 12:34

Bionic
Reading

Iako mnogi umanjuju važnost hrkanja, to je problem koji uzrokuje čitav niz poteškoća u odnosu

San je iznimno važan i mora biti kvalitetan, ali, nažalost, za mnoge je izvor noćne more. Razlog – hrkanje! Najnovije istraživanje otkriva da se čak 41 posto parova svađa noću, i to zbog hrkanja.

Noćni scenarij kod mnogih parova izgleda otprilike ovako – jedan partner hrče, drugi partner se budi i pokušava partnera koji hrče okrenuti na bok, ali u tome ne uspijeva pa se hrkanje nastavlja i kao rezultat svega dolazi do noćne rasprave.

Kako bi izbjegli takve probleme, mnogi partneri, točnije 28 posto njih, odlučuje spavati u različitim sobama. Iako to nije loše rješenje, može dovesti do emotivnog udaljavanja partnera pa ipak nije najbolji odgovor na problem s hrkanjem.

U istraživanju farmaceutskog brenda Nytol sudjelovalo je 1134 ispitanika, uključujući  njihove partnere. Istraživanje je pokazalo da je hrkanje ozbiljan problem koji kod oba partnera uzrokuje umor, a s vremenom i onaj kronični.

Dr. Chris Idzikowski, ravnatelj Edinburgh Sleep Centra, upozorava da je hrkanje problem koji se mora riješiti. Najbolje je posavjetovati se s liječnikom koji će dati točne upute pacijentu. 'S vremenom hrkanje postaje sve veći problem i zato je važno da se rješava što prije', naglasio je dr. Idzikowski.