NOVO ISTRAŽIVANJE

Nećete vjerovati kako žene doživljavaju svoje tijelo

30.04.2013 u 11:56

Bionic
Reading

Nećete vjerovati kako žene doživljavaju svoje tijelo

Komplimenti bi trebali biti nešto zbog čega će se žene osjećati bolje, ali suvremene dame ne primaju ih dobro. Točnije, kompliment u njima izaziva osjećaj neugode. Zašto? Zato što većina žena gotovo da ne može pronaći nešto lijepo na sebi, a i ako misle da je nešto lijepo, boje se to priznati i same sebi.

Novo istraživanje tvrtke Dove otkriva da je ženama iznimno teško pozitivno govoriti o svojim tijelima. To ide toliko daleko da priznaju da bi radije pale u javnosti nego da nekome priznaju da imaju lijepe noge, grudi ili oči. Stručnjaci smatraju da takav stav narušava samopouzdanje žene.

Pitanje koji bi dio sebe ocijenile lijepim pokazalo je čitav raspon doživljaja žena u pogledu tijela. Ono što je zajednički nazivnik svim odgovorima je – nepredvidivost. Najžalosnije je to što sedam posto žena nije moglo navesti nijednu stvar koja im se sviđa na njima samima.

One koje su uspjele odabrati nešto što im se sviđa na tijelu odabrale su najčešće oči, potom grudi, usne, stražnjicu, grudi, ruke, nos, ramena, uši, listove i noge u cjelini. Svega jedan posto žena izjavilo je za sebe da su lijepe, 31 posto žena misli da su prosječne, a 23 posto da su prirodne. Oko 12 posto ispitanica opisalo je sebe kao privlačne.

'Žene bi trebale biti svjesnije svoje ljepote i trebale bi naučiti ugodnije se osjećati u vlastitoj koži. Također, mislim da bi žene jedne drugima trebale biti veća podrška. Nadam se da će najnovija Doveova kampanja, koja slavi prirodnu ljepotu svake žene, ohrabriti žene da počnu slaviti svoju ljepotu', istaknula je Laura Pannack, fotografkinja koja je radila na Doveovoj kampanji.

sve osim nogometa

Učitavanje...