STEVO KARAPANDŽA

Ne žalim što sam napustio Zagreb

30.03.2010 u 09:36

Bionic
Reading

Majstor kuhinje Stevo Karapandža, koji je generacije stanovnika bivše Jugoslavije poučavao kuhanju preko televizijskih ekrana, nakon Zagreba, predstavio je knjigu svojih najdražih recepata i u Beogradu

Kao i u Zagrebu, kad je prije mjesec dana predstavljao svoju novu knjigu 'Moji najdraži recepti', Stevo Karapandža je i u Beogradu izazvao veliku pažnju medija. Bivša televizijska zvijezda i kuhar poznat po korištenju nezaobilazne 'žličice Vegete' u svojim jelima došao je u Beograd iz Švicarske. U razgovoru za srpski portal Mondo osvrnuo se na svoj život unazad 15 godina, koliko živi i radi u Švicarskoj gdje vodi svoj restoran. Pričajući o odlasku iz Hrvatske u devedesetima, kazao je da danas ne žali zbog toga što je napustio Zagreb.

'Ja sam u Zagrebu bio ostao bez posla i u tom trenutku mi je, naravno, bilo teško. Napravio sam najbolji mogući potez - otišao sam u Švicarsku. Počeli smo od nule, što se kaže, ali sada imamo svoj mir, radimo dan i noć da bismo preživjeli, jer se tamo vrlo teško privređuje i opstaju samo obiteljski restorani', rekao je Karapandža.

Svoj stan u Zagrebu je prodao te s obitelji uređuje kuću u Lovranu gdje se namjerava vratiti za nekoliko godina kad ode u mirovinu.