CRVENE CIPELICE

Ne propustite premijeru nove predstave u Žar ptici

21.03.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Klincima će se sigurno svidjeti bajka o crvenim cipelicama i o djevojčici koja ja ih je toliko jako zavoljela da ih više nije mogla skinuti, a cipelice su preuzele kontrolu nad njenim nogama i tjerale je da pleše danju i noću, po kiši i suncu, vjetru i snijegu. Upravo ova zanimljiva predstava vas premijerno očekuje u Žar ptici 7. travnja 2011.

Legendarni Hans Christian Andersen u jednoj od svojih najljepših priča oživio je crvene cipelice. Na nogama siromašne djevojčice Karin one su postale simbol ljubavi, dara, predanosti, ali i odricanja.
Prema istoimenoj priči, daleke 1948. snimljen je Oscarom nagrađen film, a 'Crvene cipelice' na sceni Gradskog kazališta Žar ptica postavila je Dubravka Crnojević Carić, koja je uz Tajanu Gašparović napravila i dramatizaciju teksta.

U predstavi igraju: Nika Mišković, Natalija Đorđević , Ante Krstulović, Slavica Jukić, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Berislav Tomičić, Nataša Kopeč, Mitja Smiljanić i Petra Kurtela.

U predstavi Žar ptice, Andersenove crvene cipelice postaju vodiljom ka kreativnom oslobađanju djevojčice, one je vode, nose, izazivaju i uče na inicijacijskom putu od djevojčice do djevojke.