MALI MODNI VODIČ

Ne odričete se udobnih ravnih modela cipela? Evo koji modeli su 'in', a koji 'out' ove sezone

27.05.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Pandemija nije samo nepovratno promijenila našu svakodnevicu, već i svijet modne i beauty industrije

Udobnost je i dalje najvažniji zahtjev koji obuća mora ispunjavati, barem kad se radi o dnevnim obvezama.

Iako su se mnogi već zaželjeli cipela na petu, kao i prigoda za dotjerivanje, ako ste i vi zaljubljenica u super udobnu ravnu obuću, onda će vas zasigurno zanimati koje modele ove sezone treba birati.

S POTPISOM BOTTEGE VENETE

Poput street style zvijezde: Plavuša sa zagrebačke špice zna kako isfurati najpoželjniju torbicu na modnoj sceni

Pogledaj galeriju

Modeli s ravnim potplatima nisu samo jako udobni - oni mogu biti itekako cool, a to dokazuju i brojne kolekcije kako high street brendova, tako i poznatih dizajnera.

Evo kojih pet trendova su in, a koji su out ovoga ljeta:

1. In su balerinke, a out cipele 'Mary-Jane' stila

Balerinke su se vratile u velikom stilu, a osim što su vrlo udobne, svakoj će kombinaciji dati elegantnu vibru jer na najbolji način utjelovljuju gracioznost i funkcionalnost. Dakako, među najpopularnijim modelima je onaj s potpisom Chanela, a slične inačice preplavile su trgovine ove sezone. Nosite ih s trapericama ravnih nogavica.

  • +11
Trendi balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

2. In su retro tenisice, a out 'ružne' tenisice

Ljubitelji klasičnih tenisica imaju razloga za veselje jer je 'ružnim' tenisicama odzvonilo. Retro stil tenisica od brušene ili glatke kože, poput onih s rukometnih terena, ponovno su među najtraženijima, a nećete pogriješiti ako se npr. odlučite za model s bež potplatima poput popularnog Adidasovog modela Gazele. Kombinirajte ih s dugim cvjetnim haljinama ili širokim hlačama.

3. In su chunky sandale, a out modeli s isprepletenim remenčićima

Chunky sandale s platformama ili bez i velikim remenima iznimno su udobne, a izgledaju vrlo efektno ako ih spojite s traperom, dugim haljinama, minicama... Taj je model sad posve istisnuo tzv. ribarske sandale, koje odlikuju isprepleteni remenčići od kože.

  • +39
Natikače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

4. In su zatvorene natikače, a out natikače sa šiljastim vrhom

Zatvorene natikače koje svojim izgledom podsjećaju na klompe ove su sezone itekako poželjne i za izlaske. Spojite ih sa sakoima, haljinama od pletiva, lepršavim hlačama... Za razliku od njih, natikače sa šiljastim vrhom neko vrijeme odložite na dno ormara.

5. In su japanke, a out plastične/gumene natikače s jednim remenom

Zahvaljujući poznatom brendu The Row, japanke s debelim potplatom već su bile popularne u proljeće i ljeto 2021. godine, a taj se trend nastavlja i u ovoj. Kao i prošle godine, ravni modeli dolaze u crnoj, smeđoj i bijeloj boji. Riječ je o efektnoj, no vrlo praktičnoj obući - samo je navucite i krenite! Prilikom kupnje pripazite da se radi o mekoj koži ili o spužvastom materijalu presvučenom kožom kako ne biste završili sa žuljevima i natiscima.