SAVRŠENSTVO OKUSA
Ne može bolje od ovoga: Recept za čokoladni mousse s kojim ne možete pogriješiti

Izvor: Profimedia / Autor: Mario Pessaris / Alamy / Alamy / Profimedia
Potrebni sastojci
- 150 g vrhnja za šlag
- 75 g mlijeka
- 180 g tamne čokolade (minimalno 70% kakaa)
- 75 g mliječne čokolade (40% kakaa)
- 3 svježih jaja
- 20 g šećera (caster)
-
12
gastro genijalka
Karmela Vukov Colić otkrila tajnu kako da jelo uvijek ispadne dobro i poručuje: 'Ne treba se bojati'
-
SLATKO NA TANJURU
Niskokalorična torta nezaboravnog okusa u kojoj ćete uživati bez grižnje savjesti
-
JELO BEZ PUNO MUKE
Ukusan i brz ručak kad ste u stisci s vremenom: Donosimo recept za zapečenu tjesteninu koju će voljeti cijela obitelj
Priprema
Za ovaj recept trebat ćete samljeti obični (kristalni) šećer. Caster šećer je nešto između kristal šećera i šećera u prahu, a ne nalazimo ga na policama naših trgovina. No bez problema ga možete napraviti sami; ubacite kristal šećer u multipraktik ili mlinac za kavu na nekoliko sekundi i dobit ćete malo finiji, caster šećer.
U manjem loncu zagrijte mlijeko i vrhnje za šlag, no pazite da ne provre.
Maknite lonac s vatre i dodajte u njega nasjeckanu čokoladu te dobro izmiješajte pjenjačom. Zatim dodajte tri žumanjka i dobro izmiksajte.
U posebnoj zdjeli istucite tri bjelanjka sa šećerom, a kad dobijete čvrstu pjenu umiješajte je direktno u smjesu s čokoladom i jajima. U smjesi ne smije biti vidljiva pjena od bjelanjka, već ona treba biti homogena i savršena.
Dobiveni mousse rasporedite u zdjelice i pokrijete prozirnom folijom te stavite u hladnjak najmanje na tri sata.
Prije posluživanja ukrasite mousse komadićima naribane čokolade po izboru.