SPECIJALNI SASTOJAK

Ne biste vjerovali čime Kate Middleton tretira kožu

23.04.2012 u 10:05

Bionic
Reading

Kozmetičarka vojvotkinje od Cambridgea i njezine svekrve, vojvotkinje od Corwalla, otkrila je tajni sastojak besprijekornog kraljevskog tena: krema koja sadrži otrov pčelinjeg žalca, koji ima efekt prirodnog botoksa

Kao svaka mladenka na svijetu, Kate Middleton je prije godinu dana htjela da sve bude savršeno. Znala je da će dok bude

prolazila Westminsterskom opatijom svaki njezin pokret biti pod povećalom milijuna gledatelja: haljina, kosa i onaj posebni svježi ten ‘engleske ruže’. Srećom, Kate je bila pripremljena za precizno oko high-definition kamera, a pomogla joj je njezina svekrva, vojvotkinja od Cornwalla. Camilla je, kao i Kate, znala da i najmanje nesavršenstvo kože ili loša frizura mogu biti predmetom komentara i pomogla je da Kate prođe svoj put od obične pučanke do članice kraljevske obitelji s najmanje patnje.

Bliska veza Camille i Kate objavljena je u veljači prošle godine, dva mjeseca prije vjenčanja, a najvažniji Camillin savjet bila je brižljivo čuvana kozmetička tajna. Nedugo prije svog vjenčanja za princa Charlesa, Camilla je diskretno počela koristiti organsku alternativu botoksu - masku za lice koja sadrži otrov pčelinjeg žalca, a koju je razvila dermatologinja Deborah Mitchell.

Camilla je nedugo nakon zaruka darovala Kate prvu staklenku maske za lice Heaven Bee Venom, koja jamči kožu bez bora, a zatim ju je ohrabrila da ode na kozmetičke tretmane u salonu Deborah Mitchell. Ta je londonska dermatologinja poznata po svojim organskim kozmetičkim tretmanima i savršenoj diskreciji. Iako su među njezinim klijenticama Kylie i Dannii Minogue, Victoria Beckham i GwynethPaltrow, nesklona je medijskim istupima. Ipak, pristala je otkriti novinarima Daily Maila svoju tajnu: da je Kate bila na tretmanu nekoliko dana prije kraljevskog vjenčanja. ‘Bilo je neobično gledati vjenčanje na televiziji znajući da sam prije nekoliko dana razgovarala s Kate', kaže Deborah.

Počela je kao obična kozmetičarka, prvi je salon otvorila 1998, a prva joj je VIP klijentica bila Tracey Taylor, žena gitarista grupe Duran Duran. Kasnije je upoznala Kylie i Dannii Minogue, no znala je da je uspjela kad je među svoje klijente upisala Camillu Parker Bowles. Prepričava kako ju je Victoria Beckham jedan dan nazvala i pitala zašto ne može doći do njezine maske. ‘Zamolila me da joj pošaljem šest staklenki.’

Uspjeh njezinih proizvoda Heaven donio joj je titulu poduzetnice godine. Sada ima salone u Kini, Tajvanu i Japanu, a ove jeseni otvara salon u New Yorku.