DJEVOJKA FREDDIEJA MERCURYJA:

'Naslijedila sam njegovo bogatstvo, ali i veliku mržnju'

02.04.2013 u 12:06

Bionic
Reading

U danima prije svoje smrti, dok se njegovo tijelo borilo s AIDS-om, Freddie Mercury zatražio je posljednju želju od žene koju je nazivao 'ljubavlju svog života'. Želja je naglasila da ona i samo ona zna gdje je njegov pepeo te da ga čuva na privatnoj lokaciji koju nikada neće odati. Evo zašto ga žena koja kaže da ga nije izdala za života, ne želi izdati niti sada i otkriti posljednje počivalište legendarnog glazbenika

Nekoliko dana prije smrti, kada je njegovo tijelo potpuno iscrpio AIDS, Freddie Mercury, legendarni frontmen grupe Queen, otkrio je svoju posljednju želju ženi za koju je govorio da je 'ljubav njegovog života'.

Želja je glasila da ona i samo ona pokupi njegov pepeo poslije kremiranja te da ga stavi na tajnu lokaciju koju nikada neće otkriti. Više od dva desetljeća Mary Austin je držala to obećanje i mjesto gdje je odložena njegova urna nije otkrila niti njegovim roditeljima, otkriva za Daily Mail.

Posle Freddiejeve smrti 1991. godine krenule su spekulacije - je li njegov pepeo odnesen u rodni Zanzibar ili je urna zakopana ispod trešnje u japanskom vrtu kraj njegove kuće u Londonu?

Kada je nadgrobna ploča, podignuta na groblju Kensal Green u zapadnom Londonu na kojoj stoji njegovo pravo ime - Farrokh Bulsara - otkrivena prije mjesec dana, njegovi su obožavatelji pomislili da su konačno saznali gdje je njegovo posljednje počivalište.

Međutim, Mary Austin, žena kojoj je Freddie ostavio imanje vrijedno 20 milijuna funti u zapadnom Londonu te devet milijuna funti u novcu, kategorički tvrdi da se Freddie ne nalazi na tom groblju. Kaže kako se neposredno prije nego što će umrijeti Freddie uplašio da mu grob ne bude oskrnavljen.

'Nije želio da ga itko iskopava, kao što se događalo s nekim slavnim osobama. Znao je da obožavatelji mogu biti opsjednuti. Želio je da njegov grob ostane tajna i tako će i biti', kaže Mary Austin.

Mary je dvije godine držala urnu s njegovim pepelom u njegovoj spavaćoj sobi, a potom ju je u tajnosti zakopala. 'Nisam željela da itko posumnja što radim. Rekla sam da idem na zatezanje lica. Bilo je jako teško pronaći pravi trenutak. Jednog jutra iskrala sam se iz kuće s urnom. Moralo je to biti nekog sasvim običnog dana, tako da posluga ništa ne posumnja', kaže.

Ostali članovi benda nisu mogli prihvatiti to što je Mary naslijedila njegovu imovinu. Kaže kako ju je Freddie upozorio da će se sresti s ljubomorom. 'I bio je u pravu', dodaje gorko.

Kada je Freddie umro, ona je zapala u krizu, a ubrzo se suočila s velikom ljubomorom. 'Mislila sam kako mi je Freddie ostavio prevelik teret i mislila sam da se s tim neću moći nositi. Upozorio me je da će kuća biti veći izazov nego što sam svjesna. Zahvalna sam mu što me na to upozorio, jer sam se brzo sudarila s velikom ljubomorom', sjeća se Mary.

Kaže da ne razumije zašto su bivši članovi benda toliko ljubomorni jer za nju to su samo cigle i prolazne stvari. 'Bio je jako velikodušan prema njima, ali mislim da oni to nisu shvatili. Mislim da ne cijene i ne shvaćaju što im je Freddie ostavio. Ostavio im je četvrtinu profita posljednja četiri albuma, a nije morao to uraditi. Nikad se ne čujem s njima. Kad je on umro, oni su samo nestali', priča Mary.

Njegova radna soba ostala je ista kao kad je bio živ: u njoj je veliki klavir, na kojem je komponirao neke od svojih najvećih hitova, uključujući i  Bohemian Rhapsody, s albuma 'A Night at the Opera' iz 1975, ta antikni namještaj koji je glazbenik obožavao. Sobu krase i fotografije njega i Mary. 'Gdje god se okrenem sjećanja su na njega. Čujem neku posebnu pjesmu i preplave me emocije. 20 smo godina živjeli pod istim krovom.'

‘Freddie je bio zabavan. Viđala sam ga ozbiljnog samo kad je radio na pjesmama.' Poslije šest godina njihove veze tijekom kojih ju je zaprosio, zatim objavio je da je gay, počeo je mijenjati partnere i živjeti poročno. Mary ga je njegovala do zadnjih dana.

Njegova ljubav prema Mary nikad nije prestala. Zato obećanje koje mu je dala nikada neće prekršiti. 'Nikada nisam izdala Freddieja dok je bio živ. I neću ga izdati ni sada.'