ORIGINALAN DIZAJN

Naši suparnici u Rusiji proglašeni su najstajliš reprezentacijom, a evo i zašto

15.06.2018 u 15:13

Bionic
Reading

Dres nigerijske nogometne reprezentacije koja će s Hrvatskom odmjeriti snage u prvoj utakmici skupine D Svjetskog prvenstva u Rusiji, u subotu 16. lipnja, zahvaljujući svojem upečatljivom dizajnu pravi je hit, a proglašen je i najljepšim dresom nogometnog prvenstva

Upečatljiv dres Nigerijaca, modernog dizajna sa stiliziranim krilima orlova, simbolom ove nogometne reprezentacije, i prije nego je započelo nogometno ludilo u Rusiji, rasprodao se u nevjerojatnih 3 milijuna primjeraka i to i izvan granica Nigerije.

  • +11
Reprezentativci Nigerije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dres ove afričke reprezentacije u efektnoj kombinaciji bijele i zelene izazvao je ogromno zanimanje pa su se prilikom puštanja u prodaju tih dresova u londonskoj trgovini Nikea, stvorili redovi.

O najstajliš dresovima nogometaša na SP-u u Rusiji raspisao se i Vogue koji je osim Nigerijaca, pohvalio dizajn dresova Argentine, reprezentacije Perua i - prepoznatljive kockice naših 'vatrenih'.

Za spomenute su nogometne dresove naglasili kako ćemo ih zasigurno viđati i nakon SP-a.

'Super orlovi', kako je naziv ove reprezentacije, osim što imaju najstajliš nogometne dresove, imaju i prelijepa elegantna odijela ukrašena simbolima Nigerije: kaftan koji prati liniju tijela, bijele hlače kraćih nogavica i totalno cool mule natikače u zeleno-bijeloj kombinaciji.

Direktor dizajna Peter Hopkins otkrio je, piše CNN, da ga je inspirirala samouvjerenost tih mladih sportaša prilikom dizajniranja ovih modernih dresova u hrabroj kombinaciji boja.

'Svidjelo mi se što su to mladi nogometaši koji su puni samopouzdanja, to mi se baš svidjelo', kazao je dodajući kako su željeli dizajnirati nešto sasvim posebno.