HIT OBUĆA

Najvrući trend: Ovo su jedine gležnjače koje će vam trebati ovoga proljeća

23.03.2018 u 13:28

Bionic
Reading

Ukoliko ste u potrazi za udobnom proljetnom obućom koja se brzo i kako uklapa u svaki stil, bit ćete oduševljeni popularnim gležnjačama 'kaubojkama' koje bilježe veliki povratak na modnu scenu, a trendseterice već neko vrijeme ne izlaze iz ovih nekad omraženih čizama

Obuća nadahnuta Divljim zapadom ponovno je zaintrigirala poznate dizajnere pa smo ih legendarne kaubojke vidjeli i na modnim revijama Guccija, Alexandera McQueena, Calvina Kleina...

Duh buntovništva 'Prljavog Harryja' i sličnih junaka zasigurno najbolje utjelovljuju popularne gležnjače kaubojke, a njihovom šarmu teško je odoljeti.

Moderne inačice ovih udobnih gležnjača sjajan su spoj novog i tradicionalnog, te izgledaju trendi i moćno pa ne čudi da ih rado nose mnoge poznate modne ovisnice poput Alexe Chung, Hailey Baldwin, Suki Waterhouse, Amber Heard, Reese Witherspoon ili Katy Perry, a nedavno smo ih pak vidjeli i na glumačkoj legendi Susan Sarandon i Charlize Theron.

  • +5
Kaubojke su opet in Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ukrašene su zakovicama, zanimljivim kopčama ili resama i dolaze u različitim bojama, kombinirajući na zanimljiv način lakiranu ili brušenu kožu.

Ove nove kaubojke koje su svojim elegantnim, profinjenim dizajnim daleko od svojih prethodnica, odlično će izgledati bilo da ih uparite s proljetnim cvjetnim uzorkom, trapericama udobnijih krojeva, s kožnim hlačama ili npr. traper minicama.

  • +5
Trend kaubojskih čizama Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr/Mihaela Maras

Inače, prošle je godine modna web trgovina Net-a-Porter u nedavnom izdanju glasila The Edit uvrstila kaubojske čizme na popis must-have dizajna čizama u koji vrijedi investirati. Kao primjer su navedene kaubojske čizme s potpisom modne kuće Saint Laurent uz opis da će 'biti relevantne narednih 10 godina kao što su danas'.

  • +6
Ni Susan Sarandon nije odoljela šarmu neuništivih kaubojki Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz navedeno i činjenicu kako je riječ o stilu čizama koji s godinama izgleda sve bolje, kaubojske čizme ozbiljno se uzimaju u obzir kao klasik u koji se isplati investirati.