SAMO DA SE SJAJI

Najpoželjniji trend blagdanske sezone: U ovim komadima svatko može izgledati poput dive

22.12.2023 u 05:47

Bionic
Reading

Potpomognut turnejom 'Renaissance' pop dive Beyoncé, trend komada metalik sjaja ne pokazuje znakove posustajanja, a svoj vrhunac nesumnjivo će doživjeti u sezoni blagdanskih zabava pred nama

U godini na zalasku nije samo nakit uživao svojih pet minuta slave na modnoj sceni, već i različiti odjevni komadi metalnog sjaja, torbice, ali i obuća.

Za popularnost, koju posljednjih mjeseci uživaju ovi nadasve glamurozni komadi, brojni traže 'krivca' u pop divi Beyoncé i njezinoj turneji povodom albuma 'Renaissance', popraćenima istoimenim filmom.

Nakon višesezonske dominacije zlata, najpoželjnijeg u formi masivnog nakita, modni svijet okrenuo se srebru.

Debele srebrne ogrlice, naušnice i narukvice postale su ključnim detaljem u brojnim dizajnerskim kolekcijama za sezonu proljeće/ljeto iza nas, denim komadi 'umočeni' u srebro mamili su s polica trgovina dok su cipele metalik efekta, predvođene čizmama, ove godine postale neodoljivim trendom u svijetu obuće.

Na modnu scenu tradicionalno se vraćaju približavanjem sezone blagdanskih zabava i domjenaka. Od tekućeg sjaja do svjetlucavih kristala, čizme koje izgledaju kao da stižu iz disko ere ili s turneje 'Renaissance' slavne pjevačice pristajat će uz bilo koju glamuroznu odjeću, ali su također u stanju uljepšati i podići svakodnevne stajlinge na sasvim drugu razinu.

Modni dodaci 'otključavaju' veći potencijal odjeće na način na koji sami odjevni komadi to jednostavno ne mogu učiniti, što ih čini čarobnima.

Ako ste pobornik minimalizma, u blagdanskoj sezoni partyja nadogradite svoj stil blještavim dodacima trendovskog predznaka.

Jednobojan outfit obogatite upečatljivim nakitom, sjajnim štiklama ili torbicom, kakvih ne manjka u aktualnoj ponudi brendova. Naizgled jednostavna kombinacija na taj će način itekako odskakati od svakodnevnih izdanja.

Stilisti preporučuju da nikad ne biste smjeli nositi odjeću u kojoj se ne možete opustiti na partyju. Prije svega, savjetuje se da ne zanemarite pravilo 40/60.

U praksi bi to značilo da bi 40 posto outfita trebalo otkrivati dok bi ostalih 60 posto tijela trebalo ostati skriveno. Najvažnije je naći balans, osobito ako nosite kraću suknju ili imate dubok dekolte, ali i zablistati, u čemu nesumnjivo pomažu komadi metalnog sjaja.

U kreiranju sadržaja rubrike Lifestyle izdvajamo proizvode koje smatramo kvalitetnima i koje i sami radi koristimo. Proizvode navedene u ovom članku sponzorirao je Zalando.