od tenisica do mokasinki

Najpoželjnija obuća: Ovih sedam modela razgrabit će se ovog proljeća

24.03.2024 u 07:34

Bionic
Reading

Adidasove sambice s nitnama, jarkocrveni Asicsov model ili Vansove tenisice – ovo su novi modeli na tržištu koji imaju sve predispozicije postati vrućim trendom ovog proljeća

Svaka sezona donosi određene modele obuće koji se željno iščekuju. A proljeće će biti poprilično uzbudljivo. Ovo je sedam nedavno lansiranih modela nastalih suradnjom poznatih sportskih marki i luksuznih brendova koji će nesumnjivo podići street style na novu razinu. Od Adidasa preko Asicsa do uggsica: ovo je tražena nova obuća za proljeće 2024.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Na ovih sedam novih modela svakako se isplati baciti oko ovog proljeća

Od najnovijih kreacija Wales Bonner x Adidasa i uzbudljivih suradnji kao što su New Balance i Miu Miu do reinterpretacije klasičnih čizama Ugg i originalnih novih dizajna Diora, Vansa i Asicsa – ono su novi vrući modeli u koje se isplati investirati već sada.

New Balance x Miu Miu - smeđe tenisice

New Balance ponovno je surađivao s Miu Miu kako bi stvorio kolekciju poželjnih tenisica. Dvojac je redizajnirao kultni model za trčanje New Balance 530 iz 1992., a koji je među ostalima već nosila Kendall Jenner. Ove sezone 530 SL ima minimalističku estetiku, izuzetno je lagan te ima ove verzije: smeđu i bež od brušene kože iznošenog izgleda te model od brušene kože i mreže u crnoj i bijeloj boji.

Ugg x Gallery Dept - ukrašene uggsice

Jedna od cool modnih suradnji sezone mogla bi biti ona koju potpisuju Ugg i Gallery Dept, a reinterpretirali su dva kultna modela - Classic Boot i Tasman. Umjetnik i osnivač streetwear brenda Josué Thomas bio je inspiriran čizmama Ugg koje je slučajno 'personalizirao' dok je slikao u svom studiju. Tako su sada nastala dva iznimno poželjna nova modela ukrašena dragim kamenjem i mrljama boje.

Wales Bonner x Adidas - tenisice s nitnama

Čim Wales Bonner i Adidas počnu raditi na novom paru tenisica, taj model se s nestrpljenjem iščekuje diljem svijeta. Nakon neviđenog uspjeha šarenih modela Samba, dizajniranih u suradnji s brendom sportske odjeće 2023. godine, britanska dizajnerica sada nastavlja s dva nova kožna modela nazvana Studded Pack, a ukrašena su nitnama inspiriranim punkom.

Martine Rose za Clarks

Inspirirana mladošću provedenom u londonskim klubovima i ljubavlju prema britanskoj prijestolnici, Martine Rose neprestano redefinira kodekse muške uniforme. Ovaj put preuzima cipele Clarks kao gostujuća kreativna direktorica. Inspirirana arhivskim reklamama brenda iz 1980. godine, prerađuje tipične britanske modele cipela, kao što su mokasinke i oksfordice, dajući im neusporedivu udobnost i neočekivane zaobljene linije.

Dior - skejterske tenisice

U skladu s povratkom skejterskih tenisica na modnu scenu, model B9S uočen je na modnoj pisti Diora za proljeće/ljeto 2024. Kreirano je ukupno šest varijanti oplemenjenih legendarnom tkaninom od tvida te izgledaju jednako ležerno koliko i elegantno.

Vans - skejterske tenisice

Stilskim povratkom u 90-e, Vans je predstavio minimalističku verziju Speed ​​​​LS. Ovaj model pojavio se na sceni 1998. godine, a Supreme mu je dao novi život 2023. godine. Ove godine Speed ​​​​LS vraća se s antilop i mrežastim umetcima te ljubičastim detaljima.

Asics x Kiko Kostadinov - šarene tenisice

Tenisice za trail trčanje trenutno su jako popularne. Novi model US4-S Gel-Terrain, koji je dizajnirao Kiko Kostadinov za Asics, a čija se silueta temelji na GT-2000 8, sigurno će se nakon tjedana mode naći na svakom uglu nošen uz široke traperice.