dobar razlog

Čine noge duljima i idu uz svake hlače: Francuskinje mijenjaju stajlinge, ali stalno nose ovaj model cipela

05.03.2024 u 06:10

Bionic
Reading

Francuskinje slove za jedne od najbolje odjevenih žena na svijetu. Pariški chic nadaleko je poznat i priznat, a najelegantnije dame tijekom tjedna visoke mode redom su posezale za cipelama na špic i to s jako dobrim razlogom

Među brojnim stilskim vrlinama chic Francuskinja oduvijek se isticala njihova sposobnost stvaranja vrhunskog stila klasičnim i basic odjevnim komadima. Bež baloner, majica s mornarskim prugama ili par klasičnih traperica nikad ne nedostaju u savršenoj pariškoj garderobi. Čini se kao da imaju urođenu moć uvijek pronaći savršen par traperica.

No promatranjem stajlinga otmjenih Francuskinja tijekom Pariškog tjedna mode, vidljivo je da se trik ne krije toliko u izboru hlača, koliko u cipelama.

Naime Francuskinje su tada redom birale ciple špic vrha, bilo ravne modele u obliku balerinki, bilo Mary Jane cipele ili one s kitten potpeticama. A cipele na špic, osim što su jedan od glavnih trendova ove godine, svojim dugim i suženim vrhom optički izdužuju noge, stanjuju siluetu, a stajlinge s dugim hlačama, tajicama, midi suknjama, pa čak i kratkim hlačama, čine da budu nevjerojatno chic.

Uz odobravanje žena koje slove kao najbolje odjevene, cipele na špic vrlo brzo su se našle na listi brojnih zaljubljenica u modu.

U prilog ovom trendu ide i nedavno pojavljivanje glumice Emme Corrin na dodjeli nagrada BAFTA, na kojoj je zablistala u dojmljivom stajlingu sa sjajnim cipelama na špic koje podižu svaku kombinaciju. I dok je ona nosila model brenda Miu Miu, zaljubljenicama u modu nije dugo trebalo da u Mangu pronađu sličan po znatno pristupačnijoj cijeni.

  • +7
Emma Corrin Izvor: Profimedia / Autor: FRED DUVAL / ZUMA PRESS / DOUG PETERS / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Prije koji mjesec vrlo slične cipele pokazala je i Marta Ortega. Tada, u iščekivanju rođenja trećeg djeteta, nosila je chic stajling koji je sjajno spojio eleganciju, trend i udobnost, pokrenuvši val poželjnosti za Zarinim crnim slingback sandalama s remenčićima.

Nema sumnje, cipele na špic vladat će ove sezone, a Francuskinje su nepogrešiv izvor inspiracije za kombiniranje različitih stajlinga s njima.

  • +16
Pariz - street style Izvor: Profimedia / Autor: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia