PROGNOZA STRUČNJAKA

Najnoviji trendovi u interijerima kojima nećete moći odoljeti

26.11.2017 u 17:37

Bionic
Reading

Kao što je slučaj i s modom u svijetu odjeće, redovito svjedočimo pojavi novih trendova u svijetu interijera, a prema riječima dizajnera, ovi najnoviji obilježit će godinu ispred nas

Kuhinje živopisnih boja

Prema riječima Houzzova urednika Mitchella Parkera, bijela boja će uvijek biti klasičan odabir kad je riječ o kuhinjama, no u misiji postizanja osobnosti i jedinstvenog dojma sve se češće poseže za predmetima i namještajem upečatljivih te neutralnih boja poput plave i sive. Topli drveni tonovi popularna su alternativa obojanim frontama kuhinjskih ormarića.

Kuhinje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Moderne verzije umivaonika

Bijeli porculanski umivaonici i verzije od nehrđajućeg čelika, prema riječima urednika Houzza, u idućoj godini postaju stvar prošlosti. 'U narednoj godini veliku popularnost uživat će betonski, kameni, bakreni i granitni modeli umivaonika u tamnim nijansama poput sive, brončane ili crne.

Tople neutralne nijanse

Snažne neutralne nijanse poput ugljenaste sive i bijele trendovi su u uređenju interijera koji neće nestati ni u narednoj godini, a njima se pridružuju topli tonovi poput sive s bogatim, zemljanim nijansama, koje će životnom prostoru podariti dekadentniji izgled. U doba minimalizma bogati tonovi poput hrđe, otmjene crvene nijanse i zagasite verzije žute učinit će ga posebno ugodnim.

Cvjetni uzorak

Romantični cvjetni uzorak, prema mišljenju urednika internetske stranice Houzz, uvijek će imati posebno mjesto u svijetu dekora. Kako primjećuje, u narednoj godini poprimit će nov, svjež izgled. 'Popularan cvjetni uzorak doživjet će nadogradnju u narednoj godini. Predimenzionirani cvjetni uzorci u kontrastnim bojama poput crne i bijele ili tirkizne i zlatne boje uživat će veliku popularnost', kaže on.

Betonski akcenti u životnom prostoru

Osim što je postao popularan izbor za umivaonike, urednik Houzza sugerira da će sirov materijal betona u narednoj godini postati još prisutniji u životnom prostoru. 'Beton je oduvijek bio popularan izbor materijala, no nemojte se iznenaditi kada ga sve češće ugledate na neočekivanim mjestima u obliku namještaja, ukrasnog pribora te na radnim pločama i pločicama', otkriva Mitchell Parker.

Umirujuće i moderne spavaće sobe

Ako spavaću sobu želite učiniti mirnom i opuštajućom, izbjegavajte upečatljiv dekor, naglašene uzorke i prejake boje u prilog minimalističkim, neutralnim bojama, mekanim tkaninama i funkcionalnom namještaju jednostavnog dizajna.  

  • +2
Spavaće sobe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia