SAMO JOGURT I BRAŠNO

Najjednostavnije tijesto za pizzu

20.10.2014 u 08:39

Bionic
Reading

Priprema tijesta za svima omiljenu pizzu čini se toliko banalan posao da se mnogi iznenade kada na kraju rezultat ne bude ono što su očekivali

Tijesto za pizzu ipak treba znati napraviti, a ako ste početnici i ne znate otkuda krenuti, najbolje da pokušate nešto jednostavno, poput tijesta od samo dva, odnosno tri sastojka.

Zaljubljenica u kuhanje Elettra Wiedemann sve svoje majstorije bilježi na blogu Impatient Foodie, a tako je svima otkrila i recept za tijesto za pizzu od samo dva sastojka, brašna i jogurta.

U Americi se može kupiti takozvano Self Rising Flour, odnosno brašno koje u sebi već ima prašak za pecivo. Nije ga problem napraviti budući da u otprilike 200 grama brašna treba staviti pola vrećice praška za pecivo i malo soli za ukusnije tijesto.

Toj smjesi dodajte grčki jogurt i mijesite dok ne dobijete klasično tijesto. Ovo tijesto ne treba odstajati više od deset minuta. Stavite ga na podlogu za valjanje čim ga zamijesite i onda pustite da odstoji. Zatim ga samo još razvaljajte na željenu veličinu. Pripremite još malo brašna sa strane ako tijesto bude ljepljivo da ga lakše razvaljate jer će se lijepiti za prste, podlogu i valjak.